Uitzending
Op1 - 6 mei 2024

6 mei 2024

Op1

6-5-2024

| 265 x bekeken | 0 reacties
4
Het is de week van Vladimir Poetin
Het is de week van Vladimir Poetin. Morgen wordt hij voor de vijfde keer geďnaugureerd als president van Rusland. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met groot ceremonieel vertoon. Woensdag benoemt hij zijn nieuwe ministersploeg en donderdag is hij hoofdgast bij de ‘Dag van de Overwinning’ met een militaire parade op het Rode Plein. Hoe stevig zit Poetin in het zadel? We blikken vanavond vooruit met Rusland-deskundige Helga Salemon.

De finale week van de formatie
De finale week. Na twee weken reces is de formatie vandaag weer hervat. Een van de onderhandelaars werd gefotografeerd met een concept-regeerakkoord onder de arm. Toeval of spin? En wat stond erin? We bespreken het vanavond met politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Ruud Stegers en Mark Voskuijl over gps-spoofing in de buurt van Rusland
Steeds vaker krijgen passagiersvliegtuigen in de buurt van Rusland te maken met storing van hun gps-apparatuur. Vermoedelijk zitten de Russen achter deze ‘spoofing’. Verkeersvlieger Ruud Stegers maakte het vorige week nog mee. Wat is het strategisch doel van de Russen? Hoogleraar wapen-en luchtvaartsystemen Mark Voskuijl schuift vanavond aan en legt uit hoe dit zit.

PSV is voor de 25e keer landskampioen
Zes jaar na het laatste landskampioenschap barstte het feest in Eindhoven los: PSV werd gisteren voor de 25e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland. Vandaag werd de ploeg gehuldigd in het centrum van de stad. Oud-PSV keeper Hans van Breukelen reikte de schaal uit. Samen met sportjournalist Rik Elfrink en ESPN-presentatrice Fresia Cousińo Arias is hij vanavond te gast bij Op1 over de magie van trainer Bosz en de ambities van de landskampioen.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 6 mei 2024 werd uitgezonden op maandag 6 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie