Uitzending
Op1 - 30 april 2024

30 april 2024

Op1

30-4-2024

| 876 x bekeken | 0 reacties
4
Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman over hun hervonden katholieke geloof
Schrijvers Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman hervonden hun katholieke geloof en schreven erover. In een werkveld waar athe´sme de norm is, zijn ze de uitzondering op de regel. Wat trok ze aan en hoe reageerde hun omgeving? Vanavond zijn ze te gast bij Op1 en vertellen ze over deze zoektocht.

Erik Vernooij en Arjan Postma over de suzuki-fruitvlieg
Ze maken het leven van menig fruitteler zuur: de suzuki-fuitvlieg. Zeker nu het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit overweegt het gebruik van bestrijdingsmiddelen niet meer toe te laten. Kersenteler Erik Vernooij kan niet zonder deze gewasbeschermers en vreest voor zijn oogst. Boswachter Arjan Postma legt uit waarom dergelijke bestrijdingsmiddelen zo schadelijk zijn.

Caroline van der Plas over versoepelde stikstofregels voor Schiphol
Het kabinet versoepelde de stikstofregels speciaal voor Schiphol, zodat het aantal vluchten niet omlaag hoeft, zo meldt NRC vandaag. BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas is verontwaardigd. Volgens haar betekent dit een voorkeursbehandeling voor Schiphol ten opzichte van de boeren. Vanavond is ze te gast bij Op1.

Samuel de Leeuw en zijn kleindochter roepen met zijn oorlogsverhaal op te gaan stemmen voor de Europese Verkiezingen
Als holocaustoverlevende verloor Samuel de Leeuw een groot deel van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu is hij samen zijn kleindochter Suzanne Chaja Waldram te zien in een campagnevideo voor de Europese Verkiezingen en hoopt hij mensen met zijn verhaal te overtuigen om in juni naar de stembus te gaan. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1 en vertelellen ze er alles over.

In deze uitzending van Op1 waren Arjan Postma, Caroline van der Plas, Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 30 april 2024 werd uitgezonden op dinsdag 30 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie