Uitzending
Op1 - 26 april 2024

26 april 2024

Op1

26-4-2024

| 322 x bekeken | 0 reacties
4
De lintjesregen
Het regent traditiegetrouw weer lintjes op deze dag voor Koningsdag! Vanavond is een groep Nederlanders die de eervolle koninklijke onderscheiding heeft ontvangen te gast. Samen met voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden Ank Bijleveld bespreken we de lintjesregen.

De week van Thomas met Jan Paternotte
Aan het begin van het meireces sprak Geert Wilders vandaag op het rechts-conservatieve CPAC-congres in Hongarije. Hoe verontrustend was zijn speech? Is hij ‘de Nederlandse Trump’, zoals hij werd aangekondigd? En wat betekent dat voor de formatie en de komende Europese verkiezingen? Vanavond bespreken we het met politiek verslaggever Thomas van Groningen en vicefractievoorzitter van D66 Jan Paternotte.

Haagsche Historie: Henrik de Groot en Frank Schallmaier over protocollen
Regels dienen de mens, althans als het aan protocoldeskundige Henrik de Groot ligt. Toch zag hij in zijn tijd bij Binnenlandse Zaken ook hoe het gruwelijk mis kan gaan met protocollen. Welke protocollen zijn onmisbaar tijdens Koningsdag? Samen met fotoredacteur Frank Schallmaier bespreken we historische blunders en tips.

In deze uitzending van Op1 waren Henrik de Groot, Jan Paternotte, Ank Bijleveld en Geert Wilders te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Giovanca Desire Ostiana, Welmoed Sijtsma, Fidan Ekiz, Jeroen Pauw, Jort Kelder, Nadia Moussaid en Sven Kockelmann. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 26 april 2024 werd uitgezonden op vrijdag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie