Uitzending
Op1 - 21-7-2020

21-7-2020

Op1

301 x bekeken | 0 reacties
5
De Nijmeegse Vierdaags is het grootste wandelevenement van de wereld. Bijna 50.000 mensen zouden vandaag van start moeten gaan, maar corona gooide roet in het eten. Om het gevoel van de Vierdaagse toch een beetje op te roepen, duiken we het archief in met Fons de Poel, die al achttien jaar verslag doet van dit wandelevenement.

Krappe cellen, verveling en een beklemmende sfeer: dat zijn vaak de eerste associaties bij gevangenissen in het buitenland. Toch is dat niet altijd het geval. Nicole Buch bezoekt in haar nieuwe serie 'Buch In De Bijzondere Bajes' gevangenissen waar het er verrassend anders aan toegaat. Nicole Buch schuift aan en vertelt over haar verblijf tussen de muren van bijzondere bajesen en de opmerkelijke privileges van de gedetineerden.

De verspreiding van het coronavirus in Nederland neemt weer toe. Het aantal besmettingen is verdubbeld en het aantal positieve coronatests steeg met een derde. Ook is het reproductiegetal, het getal dat laat zien hoe snel het virus zich verspreidt, voor het eerst sinds 15 maart hoger dan één. We hebben vooral last van lokale coronabrandhaarden. Te gast: arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans, directeur publieke gezondheid GGD Sjaak de Gouw en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Morgen voeren de boeren opnieuw actie tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Over die protestacties en de toekomst van boeren in Nederland: melkveehouder Marije Klever, bioboer John Arink en varkenshouder Willem van Cuijk.

In deze uitzending van Op1 waren Fons de Poel, Hubert Bruls en Nicole Buch te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 21 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie