Uitzending
Op1 - 16-7-2020

16-7-2020

Op1

411 x bekeken | 0 reacties
5
Door sommigen wordt het de grootste Twitterhack ooit genoemd. Van Barack Obama tot Kanye West en van Joe Biden tot Elon Musk: allemaal werden ze vannacht slachtoffer van een zogenoemde Bitcoinbende. Een groep online oplichters maakte via de accounts van deze prominente Twitteraars meer dan honderdduizend dollar aan Bitcoins buit. Het account van Geert Wilders is deze nacht ook gehackt, of het verband houdt met de grote internationale bende, is niet helemaal duidelijk. RTL-techjournalist DaniŽl Verlaan vertelt erover, hij volgt de ontwikkelingen op de voet.

De man van Saskia Manting werd een week voor zijn pensioen tijdens het pinnen doodgestoken door twee pubers. Vandaag werden ze veroordeeld tot 10 maanden cel en jeugd-tbs. Ze vertelt haar verhaal. Advocaat Richard Korver ziet ze steeds vaker in de rechtszaal: jongeren die anderen neersteken. Waar gaat het mis?

Hij begon er met de smokkel van bijbels en de handel in spijkerbroeken. Maar inmiddels woont correspondent en schrijver Pieter Waterdrinker al decennia in Rusland. Een van de landen die het zwaarst wordt geteisterd door corona. Vandaag alleen al kwamen er bijna 6500 besmettingen bij. In quarantaine voltooide hij dan ook zijn negende roman 'De rat van Amsterdam' die deze week is verschenen.

Wat zou je kiezen als je de vijf indrukwekkendste momenten uit zeventig jaar tv-archief mocht plukken? De traan van Maxima? De maanlanding? Of misschien de finale van Idols, waarin Jamai wint van Jim? Wie weet komen deze fragmenten wel voorbij in een nieuwe reeks TV-Toppers, waarin Anita Witzier met haar gasten terugblikt op memorabele momenten uit ons collectieve televisiegeheugen.

In deze uitzending van Op1 was Anita Witzier te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 16 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie