Uitzending
Op1 - 17-7-2020

17-7-2020

Op1

537 x bekeken | 0 reacties
5
Het is de eerste dag dat heel Nederland zomervakantie heeft, maar het coronavirus is nog lang niet uitgeraasd. BelgiŽ vreest een tweede golf en ook in de rest van Europa is er angst voor besmettingshaarden. Of we in Nederland bang moeten zijn voor een mogelijke tweede golf en nieuwe coronamaatregelen vragen we aan viroloog Marion Koopmans. En wat dit betekent voor onze vakantieplannen, vragen we aan Jeanine Janssen, ombudsman voor Omroep MAX.

Wat er allemaal voor een viezigheid door het riool gaat, dat willen we het liefst niet weten. Maar het riool heeft ook een ongekende schoonheid. Voor onderzoekers, tenminste. Want die kunnen daar detecteren hoe het er met onze gezondheid aan toe is. Want waar is er sprake is van overmatig drugsgebruik en belangrijker nog in deze tijden: op welke plekken is er een nieuwe corona-uitbraak te zien? We praten erover met microbioloog Gertjan Medema en drugsonderzoeker Thomas ter Laak van wateronderzoeksinstituut KWR.

Een bijzonder debuut van presentator en journalist Hanneke Groenteman, want ze schreef voor het eerst een jeugdroman. 'De Battle' gaat over een onverwachte vriendschap tussen twee tienermeisjes: hockeymeisje Hanna en de uit SyriŽ gevluchte Yara, die in een AZC woont. Groenteman vertelt er alles over.

Het Britse Koningshuis is het meest besproken Koningshuis van de wereld. Niet alleen vanwege de eeuwenoude tradities en het langstzittende staatshoofd, Queen Elizabeth, maar vooral vanwege alle affaires, uitspattingen en intriges. Hoe de Britse Royals keer op keer in de problemen raken, is te zien in de documentaire-serie 'The Windsors'. Royaltyverslaggever Jeroen Snel en correspondent Lia van Bekhoven praten erover.

In deze uitzending van Op1 waren Hanneke Groenteman, Jeroen Snel en Lia van Bekhoven te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 17 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie