Uitzending
Op1 - 26-6-2020

26-6-2020

Op1

322 x bekeken | 0 reacties
5
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) is te gast om te praten over het steunpakket van 3,4 miljard euro voor KLM. Met dit pakket moet de luchtvaartmaatschappij de coronacrisis zien te overleven. De minister blikt terug op de onderhandelingen, die twee maanden duurden, en ze praat over de voorwaarden die aan de steun worden gesteld. Zijn de voorwaarden hard genoeg?

Terwijl half Nederland stil zat tijdens de coronacrisis, heeft cabaretier Rou Verveer het niet eerder zo druk gehad. Van het helpen van Suriname met voedselpakketten, tot een speciale Covid-Comedy Show in het Surinaams. Ook voor de zomer heeft hij grootse plannen op kleine schaal. Hij vertelt er alles over.

We kennen voetbalinternational Vivianne Miedema natuurlijk vooral als de veelscorende spits van Oranje en Arsenal, maar nu krijgt ze daarnaast nog een bijzondere rol want ze schittert nu ook naast internationale sterren als Amanda Seyfried en Elisabeth Moss als ambassadeur van War Child.

Op Koningsnacht vorig jaar verandert het leven van Rubens Grouwels drastisch. Hij wordt aangezien voor terrorist en wordt door een speciaal politieteam gearresteerd. Hij had geen idee waarom en bleek onschuldig. Tijdens de aanhouding verzette hij zich niet, maar hij werd toch in z'n arm geschoten.

Maandag debatteert de Tweede Kamer over corona en de culturele sector. Daarom gaat Sanne Wallis de Vries, samen met vele cabaretier-collega's, de virtuele barricade op om de kleine theaters te redden. En van die collega's is Paul de Munnik. Samen zitten ze bij ons om er alvast meer over te vertellen n Paul speelt ook muziek.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 26 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie