Uitzending
Op1 - 15-7-2020

15-7-2020

Op1

406 x bekeken | 0 reacties
5
Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ging vandaag met de hakken over de sloot, maar met iets meer dan 1% meer stemmen versloeg hij zijn concurrent Pieter Omtzigt en dus is De Jonge gekozen als nieuwe lijsttrekker van het CDA. Hij schuift bij ons aan.

Amito Haarhuis van Museum Boerhaave begon twee jaar geleden aan de voorbereiding van een tentoonstelling over uitbraken van besmettelijke ziekten in de wereld, maar die tentoonstelling kon in april niet geopend worden wegens, u raadt het al, de uitbraak van het coronavirus. Morgen gaat 'Besmet!' tóch open. Viroloog Ab Osterhaus nam er voor ons vast een kijkje.

Zeilster Tanja Visser zat in 1989 aan boord van het allereerste volledig vrouwelijk bemande schip dat meedeed aan de Whitbread Race. Een documentaire over deze historische tocht rond de wereld is nu te zien in de bioscoop. Collega zeilster Annemieke Bes vertelt hoe bijzonder deze eerste volledig vrouwelijke deelname was.

Na twee jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Sven Kockelmann en Dries Roelvink. Dries stopt met zijn column in het radioprogramma 1 op 1. De mannen zijn te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Ab Osterhaus, Annemieke Bes, Dries Roelvink, Hugo de Jonge en Sven Kockelmann te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 15 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie