Uitzending
Op1 - 11-6-2020

11-6-2020

Op1

539 x bekeken | 0 reacties
5
Hij maakte grote indruk bij het aanpakken van de coronauitbraak als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Intensive Care, IC-arts Diederik Gommers. We blikken met hem terug op de piek van de crisis, de angst en overvolle intensive care.

Het Malieveld stroomde vandaag vol met boze kermisexploitanten, die graag weer aan het werk willen. Eťn van hen is te gast: kermiskoning Frans Stuy.

Nederland is rijker, toleranter en veiliger dan ooit, zo onderzocht hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen. En dat ons land ook volop kansen biedt aan Nederlanders met een migratie-afkomst, bewijst VVD Tweede Kamerlid Zohair el Yassini. Maar, we zijn er volgens hem nog lang niet!

Hoofd virale vaccins van Janssen Vaccins Hanneke Schuitemaker en haar collega's zijn een stap dichterbij een coronavaccin en gaan komende zomer al testen op mensen.

Vandaag precies 75 jaar geleden, op 11 juni 1945, werd Schiermonnikoog als laatste deel van Nederland bevrijd. Maar een oorlog is nog niet voorbij als hij afgelopen is. Daar kwam ook Wim DaniŽls achter, die voor zijn nieuwste boek 'De Zomer van 1945' kranten, brieven en dagboekfragmenten doorspitte om over een zomer te schrijven die een hele vrolijke moest worden. Al snel ontdekte hij dat die warme eerste maanden van vrijheid in Nederland een flink rouwrandje hadden.

Eppo van Nispen, directeur van Beeld en Geluid, dook zijn archief om beeld te vinden bij de verhalen van DaniŽls.

In deze uitzending van Op1 was Wim DaniŽls te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 11 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie