Uitzending
Op1 - 9-6-2020

9-6-2020

Op1

609 x bekeken | 0 reacties
5
Zeventig procent van de Amsterdammers vindt dat burgemeester Femke Halsema niet hoeft af te treden. Tegelijkertijd vindt ruim driekwart dat de drukte op De Dam tijdens de antiracismedemonstratie haar wl te verwijten valt. We praten erover met Ruben Koops, stadsverslaggever bij Het Parool.

Ondanks dat veel landen hun grenzen vanaf volgende week weer openen voor toeristen, blijven de meeste mensen deze zomer in Nederland. De helft van de Nederlanders gaat ook in eigen land niet met vakantie, zo blijkt uit onderzoek. Marjon Kaper van ANWB Reizen en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder over wat vakantie met het brein doet.

Gaan geloof en wetenschap eigenlijk wel samen? Als het aan nanowetenschapper Cees Dekker ligt wel. In zijn nieuwe boek 'Oer' combineert hij de oerknal en de evolutieleer schijnbaar moeiteloos met het Bijbelse scheppingsverhaal. Astronoom en wetenschapsjournalist Govert Schilling las het boek en heeft moeite met die combinatie.

Terwijl de rest van Europa tijdens de corona-uitbraak binnen bleef, scholen, winkels en horeca gesloten waren, bleef Zweden als enige land in Europa open. Geen lockdown; er werd vertrouwd op de eigen verantwoordelijkheid. Dat bleek goed te gaan. Tot nu. Correspondent Thomas Erdbrink en Sander Schimmelpenninck reisden samen af naar het land zonder lockdown. Dat resulteerde in de documentaire 'Zweden doen het anders.'

In deze uitzending van Op1 waren Cees Dekker, Erik Scherder, Govert Schilling en Thomas Erdbrink te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 9 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie