Uitzending
Op1 - 12-6-2020

12-6-2020

Op1

469 x bekeken | 0 reacties
5
ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil de coronacrisis aangrijpen om de lasten eerlijker en duurzamer te verdelen. De economie moet dienstbaar worden aan de samenleving, in plaats van andersom. Morgen is het partijcongres van de partij. Gewoonlijk is dat een grote bijeenkomst in een hal in Zwolle of Lunteren, met toespraken en natuurlijk met gebed, maar dit jaar online.

Pete Wu wil graag op date, maar met wie? Met iemand die goed valt bij zijn ouders? Met iemand die er net zo uitziet als hijzelf? Of juist niet? Hij maakte er een driedelige serie over, Pete & De Bananen, over de liefde voor, en tussen twee culturen.

Lakiescha Tol en Sohna Sumbunu willen dat scholen verplicht les gaan geven over racisme. Om dit landelijk te bereiken, startten ze een petitie. Radio-DJ Fernando Halman is ambassadeur van hun actie.

Maanden achtereen vrijwel alleen doorbrengen op je kamer. Niemand om je gezelschap te houden. Geen bezoek, behalve af en toe een verzorgende. Dat is de realiteit voor veel ouderen in verpleeghuizen in de coronatijd. Ook voor de moeder van Marlene van der Kooi en hoogleraar psychologie Michaéla Schippers.

Het is alweer zes jaar geleden dat het Nederlands Elftal voor het laatst een eindtoernooi speelde. Na jaren van matige resultaten en misgelopen toernooien stond er een nieuwe generatie Oranje-spelers klaar voor een Europees Kampioenschap dat vandaag zou beginnen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Voetbalpresentatoren Hélène Hendriksen en Jeroen Stekelenburg zijn te gast om met ons te treuren en om ons te troosten.

In deze uitzending van Op1 was Fernando Halman te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op vrijdag 12 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie