Uitzending
Op1 - 10-6-2020

10-6-2020

Op1

521 x bekeken | 1 reacties
5
Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam verantwoordt zich vandaag in een spoeddebat over de drukbezochte demonstratie op de Dam van vorige week. Over hoe dat debat verloopt, praat stadsverslaggever van Het Parool Ruben Koops en de burgemeester van Breda, Paul Depla.

De Nederlandse economie krijgt ongekend harde klappen door de coronapandemie en loopt omvangrijke schade op. Een diepe recessie is onontkoombaar, meldde De Nederlandsche Bank deze week. Maar wat gaat dat voor ons betekenen? President van de Nederlandsche Bank Klaas Knot praat erover.

Het middel chloroquine, dat onder anderen de Franse en Amerikaanse presidenten Macron en Trump voortdurend de hemel in prezen, schijnt toch niet het wonder te verrichten dat werd gehoopt. Sterker nog: het kan meer schade aanrichten dan goed doen. Onderzoeker RaphaŽl Duivenvoorden van de Radboud-universiteit, presenteerde vandaag zijn resultaten.

Als Willem Hooft als twintiger in een rolstoel belandt door een motorongeluk, ontdekt hij als groot surfliefhebber de mogelijkheid om zittend te kitesurfen. Samen met een paar vrienden ontwerpt hij een speciaal board en tegenwoordig is Willem professioneel surfer. Hij trotseert zittend regelmatig de wildste wateren over de hele wereld. Willem Hooft schuift aan en vertelt zijn indrukwekkende persoonlijke verhaal, en hoe hij andere mensen met een lichamelijke beperking wil laten vliegen boven het water.

25 jaar geleden overleed oud-politica Wijnie Jabaaij. Ze maakte zich sterk voor de rechten van vrouwen en minderheden, maar tourde net zo lief met een cabaretvoorstelling door het land. Ronald Giphart schreef een boek over haar, want Wijnie is zijn moeder. Een boek over het leven, haar politieke werk en haar dood, die gevierd werd als 'een lange cabaretvoorstelling'.

In deze uitzending van Op1 waren Paul Depla en Ronald Giphart te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op woensdag 10 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie