Uitzending
Kunststof TV - Paolo Giordano, Miranda van Kralingen, Mienke Simon Thomas

Paolo Giordano, Miranda van Kralingen, Mienke Simon Thomas

Kunststof TV

3-3-2013

| 1760 x bekeken | 0 reacties
5
Paolo Giordano
De jonge Italiaanse schrijver Paolo Giordano werd in één klap wereldberoemd met zijn romandebuut ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. Het was een aangrijpend verhaal over adolescenten met een gebroken ziel die elkaar niet konden bereiken. Giordano won er alle grote prijzen in zijn land mee.

In zijn tweede roman ‘Het menselijk lichaam’ vertelt Giordano het verhaal van jonge soldaten in Afghanistan die lichamelijk en geestelijk diep worden geraakt door de harde werkelijkheid. Hij blijkt een groot verteller met psychologisch inzicht. Volgens de Italiaanse en Nederlandse pers is ‘Het menselijk lichaam’ een waardig opvolger van zijn succesvolle debuut.

Ook in de studio fotomodel en fotografe Mirjan van der Meer. Haar gezicht siert de intrigerende covers van Giordano’s romans.

Miranda van Kralingen
Dat sopraan Miranda van Kralingen prachtig kon zingen, wisten we al. Dat ze een neus heeft voor jong talent bewijst ze iedere voorstelling weer bij haar gezelschap Opera Zuid. Met de opera 'Pagliacci' maakt zij nu ook haar regiedebuut. En hoe. 'Pagliacci' is wereldwijd een van de meest opgevoerde stukken, vol liefde, overspel en jaloezie en een crime passionel als ontknoping. Van Kralingen maakte er een clownesk spektakel van met jong zang- acteer- en circustalent. Een ware lust voor oog en oor. In Kunststof TV alvast een voorproefje.

Mienke Simon Thomas
Handgemaakt is goedgemaakt. Klopt dat? In de tentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ zijn in Museum Boijmans Van Beuningen de meest bijzondere voorbeelden van het kunstambacht te zien. Van een 16de eeuws harnas tot de hand-gemaakte mode van Iris van Herpen en van het ‘Clay Furniture’ van ontwerper Maarten Baas tot verfijnd naaldkant en huiselijke borduurwerkjes. Conservator Mienke Simon Thomas legt aan de hand van voorbeelden uit wat ambacht is. Zo komen we er achter of handgemaakt echt goedgemaakt is.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Paolo Giordano, Miranda van Kralingen, Mienke Simon Thomas is uitgezonden op zondag 3 maart door NTR. Te gast was Miranda van Kralingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie