Uitzending
Kunststof TV - Pia Douwes, Rick Engelkes, Marion Pauw, Ed Wubbe

Pia Douwes, Rick Engelkes, Marion Pauw, Ed Wubbe

Kunststof TV

17-2-2013

| 1398 x bekeken | 0 reacties
5
Pia Douwes & Rick Engelkes
De film Kramer vs. Kramer, met Meryl Streep en Dustin Hoffman, sleepte in 1979 vijf Oscars in de wacht. Onder meer voor Beste Film. Rick Engelkes brengt dit beroemde scheidingsdrama nu in Nederland in het theater. Engelkes speelt Ted Kramer, Pia Douwes zijn ex. Als Ted ’s avond thuis komt van zijn werk heeft Johanna haar koffers gepakt. Ze verlaat niet alleen haar man, maar laat ook hun zoontje Billy achter. Na ruim een jaar geen contact wil Johanna haar kind terug. Ted peinst er niet over zijn zoon op te geven. Een verhaal over twee ouders die vechten om een kind. Zijn er winnaars of alleen verliezers?

Marion Pauw
Met bestsellers als Daglicht (2008), Zondaarskind (2009) en Jetset (2010) behoort Marion Pauw tot de meest succesvolle thrillerschrijvers van Nederland. In 2009 won ze de belangrijkste Nederlandse prijs voor spannende literatuur, De Gouden Strop. En nu is er dan weer een nieuw boek, De Wilden. Over een succesvolle Nederlandse vrouw die in de jungle van Panama ontdekt wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten. Naar eigen zeggen misschien wel ‘het spannendste boek dat ik heb geschreven tot nu toe, alhoewel het geen thriller is.’

Ed Wubbe
Franse chansons waar ballet op wordt gemaakt. Dat hoor en zie je niet vaak. Maar Ed Wubbe doet het. Wubbe en zijn Scapino Ballet gebruiken de beroemde geschiedenis van het theatercafë Le Chat Noir in Parijs als uitgangspunt voor een nieuwe voorstelling. Theatercafé Le Chat Noir was een populaire broedplaats voor artiesten uit het variété, cabaret en muziek tijdens de Fin de Siècle. Artiesten als Edith Piaf en Jaqcues Brel hebben daar opgetreden en horen we terug in dit nieuwe ballet.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Pia Douwes, Rick Engelkes, Marion Pauw, Ed Wubbe is uitgezonden op zondag 17 februari door NTR. Te gast waren Marion Pauw, Pia Douwes en Rick Engelkes.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie