Uitzending
Kunststof TV - Renate Dorrestein, Jan Siebelink, David Geysen

Renate Dorrestein, Jan Siebelink, David Geysen

Kunststof TV

24-2-2013

| 1695 x bekeken | 0 reacties
3
Renate Dorrestein
De afgelopen dertig jaar schreef Renate Dorrestein bijna even zoveel boeken, waaronder bestsellers als Een hart van steen, Verborgen gebreken, en Heden ik. Schrijven was nooit een probleem. Maar na haar lovend ontvangen laatste roman De stiefmoeder (2011) ging het mis: ‘Ik, die altijd zo graag schreef, ben iemand geworden die kostmisselijk wordt bij alleen al de gedachte aan een nieuwe roman [...] Nu ik ontdaan ben van wat altijd mijn bestemming leek, is het haast alsof mijn huid me is afgestroopt.’ In Kunststof TV vertelt Renate Dorrestein over haar writer’s block en het boek dat daaruit voortkwam: De blokkade.

Jan Siebelink
Jan Siebelink wordt deze maand 75 en dat wordt groots gevierd. Uitgeverij De Bezige Bij komt met Daniël in de vallei, de nooit gepubliceerde, allereerste roman die Jan schreef toen hij nog op de Rijkskweekschool zat. En in het Letterkundig Museum opent begin maart de overzichtstentoonstelling 'Jan Siebelink. Het wonder dat mij is geschied.' Tegelijk verschijnt het Schrijversprentenboek, over leven en werk van Siebelink. In Kunststof TV vertelt Siebelink over zijn vakmanschap, over de grote thema’s in zijn werk en over de manier waarop een succesvol schrijver zijn 75e verjaardag viert.

David Geysen
Het moet bijzonder zijn, anders hoeven we het niet te doen. Dat is de insteek bij Toneelgroep De Appel. Daarom streelt de nieuwe voorstelling Volle Maan alle zintuigen. Er is muziek, eten en natuurlijk theater. Allemaal in de hoop dat het publiek alles los laat en geniet van de verbeeldingskracht van het theater. Regisseur David Geysen vertelt over het romantische drieluik Volle Maan. Met het magisch realisme van Gabriel García Márquez in Voorbij de liefde, het leven en werk van Isabelle Eberhardt in Isabelle Eberhardt, rekoefeningen en het bizarre leven van de grootste dichter uit onze Europese geschiedenis in Schiller opus.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Renate Dorrestein, Jan Siebelink, David Geysen is uitgezonden op zondag 24 februari door NTR. Te gast waren Jan Siebelink en Renate Dorrestein.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie