Uitzending
Kunststof TV - Victor Reinier, Ton Kas, Diederik Ebbinge, Fay Claassen

Victor Reinier, Ton Kas, Diederik Ebbinge, Fay Claassen

Kunststof TV

24-3-2013

| 2084 x bekeken | 0 reacties
6
Victor Reinier
Victor Reinier is iedere vrijdagavond te zien als de ambitieuze rechercheur Floris Wolfs in de politieserie Flikken Maastricht. En met succes: Flikken Maastricht trekt wekelijks een miljoenenpubliek – net als de politieserie die hem bij het grote publiek bekend maakte: Baantjer. Voor het eerst in al die seizoenen Flikken Maastricht heeft Victor Reinier nu zelf een aflevering geschreven en geregisseerd. Hoe is het om als acteur opeens in de schoenen van de regisseur te staan? En hoe regisseer je jezelf? In Kunststof TV geeft Victor Reinier het antwoord.

Kas & Diederik Ebbinge
Het speelfilmdebuut van acteur Diederik Ebbinge (De Vliegende Panters, Alles is liefde) is Matterhorn, een film over een eenzame, godsdienstige man (Ton Kas) die vastzit in zijn rimpelloze bestaan, totdat een zwerver zijn leven komt ontregelen. Tijdens het IFFR sleepte de film afgelopen najaar pardoes de publieksprijs in de wacht. Ebbinge en Kas vertellen over dit unieke project, waarin we Ton Kas (zonder bril!) in een dramatische rol zien die totaal anders is dan wat we van hem gewend zijn. Matterhorn komt op 30 maart op Nederland 2, 20.20 uur.

Fay Claassen
Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de beroemde Amerikaans jazzzanger en trompettist Chet Baker stierf. Oorzaak: een nog steeds mysterieuze val uit een Amsterdams hotelraam. Baker heeft als kenmerk de zachte melancholieke toon die hij in z'n zang en spel op dezelfde manier gebruikt: "hij zingt zoals hij speelt". Maar staat ook bekend om zijn overmatig drugsgebruik. Jazzzangeres Fay Claassen brengt een muzikale ode aan de jazzlegende in het programma ‘Remembering Chet Baker’. Ze zingt de onvergetelijke songs waarmee Chet Baker bekend werd zoals: ‘My Funny Valentine’, ‘The Thrill is gone’, ‘I Fall in Love too Easily’. En wordt bijgestaan door Nederlands beste jazzmusici. In Kunststof TV een voorproefje.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Victor Reinier, Ton Kas, Diederik Ebbinge, Fay Claassen is uitgezonden op zondag 24 maart door NTR. Te gast waren Diederik Ebbinge, Ton Kas en Victor Reinier.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie