Uitzending
Kunststof TV - Barrie Stevens, Theo Nijland, Simonka de Jong, Pema, Sumchog

Barrie Stevens, Theo Nijland, Simonka de Jong, Pema, Sumchog

Kunststof TV

7-4-2013

| 2188 x bekeken | 0 reacties
5
Barrie Stevens
Acteur, danser en choreograaf Barrie Stevens zit vijftig jaar in het vak. Op zijn 18e kwam hij naar Nederland, waar hij faam maakte met zijn rollen in Ja Zuster, Nee Zuster en Tita Tovenaar. Hij maakte de spreuk “Vooral doorgaan!” bekend als jurylid bij de Soundmixshow en verzorgde tallloze choreografieën voor musicals en dansvoorstellingen. Onder de titel “Vooral doorgaan!” verschijnt nu ook zijn biografie. Wat deed het met hem om als homoseksuele jongeman uit Engeland een bestaan te vinden in Nederland? Hoe kijkt hij terug op zijn samenwerking met grote sterren als Liza Minelli en Cliff Richard? En welke impact had zijn jarenlange relatie met Leen Jongewaard op zijn leven en carrière?

Theo Nijland
Theo Nijland is een begenadigd zanger, liedjes-schrijver en componist. Hij maakt solovoorstellingen en werkt ook regelmatig samen met anderen in diverse disciplines. Dit keer gaat hij op tournee met harpiste Lavinia Meijer. Samen spelen ze Neil Young, Claude Debussy, Björk, César Franck, Coldplay, Jacob ter Veldhuis, Stevie Wonder, Lou Reed en vele anderen. Resultaat is een zeer afwisselend theaterprogramma onder de titel Words and Music.

Simonka de Jong, Pema & Sumchog
De documentaire ‘The Only Son’, van regisseur Simonka de Jong, gaat over de Tibetaanse jongen Pema en de schrijnende generatiekloof met zijn ouders. Pema en zijn zusjes komen uit een zeer afgelegen dorpje in Nepal, maar zijn op verschillende plekken, ver van hun ouders opgegroeid. De familieverhoudingen komen onder druk te staan wanneer Pema’s ouders erop rekenen dat hun enige zoon zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij wordt geacht te trouwen met een lokaal meisje en hun land te beheren. Pema heeft andere toekomstplannen. In de film zie je zijn worsteling. Kiest hij voor zijn eigen toekomst en geluk, of doet hij wat zijn ouders van hem verwachten?

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Barrie Stevens, Theo Nijland, Simonka de Jong, Pema, Sumchog is uitgezonden op zondag 7 april door NTR. Te gast waren Barrie Stevens en Theo Nijland.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie