Uitzending
Kunststof TV - Oek de Jong, Els Kloek, Mylène d'Anjou, Ragazze Kwartet

Oek de Jong, Els Kloek, Mylène d'Anjou, Ragazze Kwartet

Kunststof TV

31-3-2013

| 1532 x bekeken | 0 reacties
5
Oek de Jong
Schrijver Oek de Jong heeft met Pier en oceaan een kloeke familiegeschiedenis geschreven. Het is nu genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Oek de Jong brak in 1979 door met de roman Opwaaiende zomerjurken. Met Hokwerda’s kind belandde hij in 2002 ook al op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil. Aan Pier en Oceaan, zijn ‘grote Zeeuwse roman’, werkte hij maar liefst zeven jaar. In achthonderd pagina’s beschrijft hij de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig.

Els Kloek
Historica Els Kloek heeft een monument opgericht voor 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. Sommigen bekend: Annie M. G. Schmidt, Mata Hari. Maar de meesten niet. Want wie waren Alexandrine Tinne, Trijn van Leemput en Maria van Oosterwijck? Els Kloek ontrukt de levens van 1001 vrouwen aan de vergetelheid. Ze werkte met driehonderd des-kundigen aan de levensverhalen van beroemde, beruchte, geliefde, slechte en invloedrijke vrouwen. Het resultaat: een website, een tentoonstelling, een postzegelvel, en de vuistdikke encyclopedie 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis. In Kunststof TV vertelt Els Kloek het verhaal van de meest bijzondere vrouwen uit de vaderlandse geschiedenis.

Mylène d'Anjou
Als cabaretière en zangeres Mylène d'Anjou in het najaar van 2012, tijdens het repeteren van haar nieuwe soloprogramma /Hufterproof, een knobbeltje in haar borst ontdekt, verandert niet alleen haar leven als moeder en echtgenoot. Ook als artiest staat haar wereld behoorlijk op z'n kop. In /Hufterproof zet d’Anjou haar persoonlijke situatie om in hilarische verhalen, wrange grappen en strijdbare liedjes. In Kunststof TV vertelt ze over de troost van kunst en de bovenmenselijke kracht van zingen.

Ragazze Kwartet
Het Ragazze Kwartet valt op door bevlogenheid, veelzijdigheid en presentatie. Zij schromen niet om de samenwerking aan te gaan met musici, makers en kunstenaars uit andere muziekstijlen en disciplines. Op hun nieuwste cd, Vivere, staan het Kwintenkwartet van Haydn, De dood en het meisje van Schubert en het Jachtkwartet van Widmann; drie werken over de dood, die door de dames met aanstekelijke levendigheid worden gebracht.Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Oek de Jong, Els Kloek, Mylène d'Anjou, Ragazze Kwartet is uitgezonden op zondag 31 maart door NTR. Te gast waren Mylène d'Anjou en Oek de Jong.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie