Uitzending
Kunststof TV - Seth Gaaikema, Mirjam van Hengel, Eric Vloeimans, Fernando Lameirinhas, Mafalda Arnauth

Seth Gaaikema, Mirjam van Hengel, Eric Vloeimans, Fernando Lameirinhas, Mafalda Arnauth

Kunststof TV

3-2-2013

| 1825 x bekeken | 0 reacties
3
Seth Gaaikema
Hij zit al ruim vijftig jaar in het vak: cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema. Zijn doorbraak kwam in 1958, toen Wim Kan in zijn oudejaarsconference een lied van Gaaikema opnam. Begin jaren ’60 kwam de cabaretier voor het eerst met een soloprogramma: ‘Avondje Nederlands’. Vele programma’s volgende, de teller staat inmiddels op 26. Daarnaast hertaalde hij musicalklassiekers als: My Fair Lady, Les Misérables en Miss Saigon. Opnieuw staat Seth Gaaikema in de theaters met een nieuw programma: Wat ik nog graag zou willen! Mogelijk Gaaikema’s laatste onemanshow.

Mirjam van Hengel
Bijna tienduizend gedichten werden dit jaar door amateurdichters ingezonden voor de Turing nationale gedichtenwedstrijd. De winnaar wordt op 6 februari, de laatste dag van de Poëzieweek, bekendgemaakt. Kunststof TV volgde met de camera drie willekeurige deelnemers. Hoe komt hun werk tot stand? En jurylid Mirjam van Hengel vertelt over de criteria waaraan een geslaagd gedicht moet voldoen. Bovendien is zij een groot liefhebber van Fernando Pessoa.

Eric Vloeimans, Fernando Lameirinhas & Mafalda Arnauth
In het theaterconcert Pessoa brengt zanger en gitarist Fernando Lameirinhas een muzikale ode aan de grootste Portugese dichter van de twintigste eeuw: Fernando Pessoa. Pessoa’s melancholische, stemmige gedichten brachten ook buiten Portugal vele harten in beroering. Samen met trompettist Eric Vloeimans en fadozangeres Mafalda Arnauth vertaalde Lameirinhas zijn liefde voor Pessoa’s poëzie in een muziek-voorstelling die de komende maanden door het hele land te zien is. In Kunststof TV een voorproefje.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Seth Gaaikema, Mirjam van Hengel, Eric Vloeimans, Fernando Lameirinhas, Mafalda Arnauth is uitgezonden op zondag 3 februari door NTR. Te gast waren Fernando Lameirinhas, Seth Gaaikema, Eric Vloeimans en Mafalda Arnauth.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie