Uitzending
Kunststof TV - Ria Eimers, Robert Alberdingk Thijm, Richard Groenendijk, Peter Muller

Ria Eimers, Robert Alberdingk Thijm, Richard Groenendijk, Peter Muller

Kunststof TV

17-3-2013

| 1883 x bekeken | 0 reacties
5
Ria Eimers & Robert Alberdingk Thijm
Het is bijzonder. Speciaal voor de actrices Olga Zuiderhoek en Ria Eimers (bekend van o.a. Juliana en Flikken Maastricht) schreef Robert Alberdingk Thijm een toneelstuk. Ook dat is bijzonder want het is zijn eerste toneelstuk. Alberdingk Thijm schreef voor televisie (Dunya & Desie, A'dam - E.V.A.). Het heet Motregenvariaties. Olga Zuiderhoek en Ria Eimers twee oude rivales - in de letteren en in de liefde – die elkaar na veertig jaar weer tegenkomen. Een stuk over de drang naar erkenning en de angst voor mislukking.

Richard Groenendijk
Cabaretier Richard Groenendijk kreeg juichende recensies voor zijn voorstelling Alle Dagen: ‘Groenendijks grappen zijn van hoog niveau’, ‘een moderne Toon Hermans’, ‘meesterverteller’. En hij won de belangrijkste prijs voor theatermakers: de Poelifinario. De prijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. “Het ene moment voel je een brok in je keel om vervolgens met pijn in je kaken van het lachen na te hikken over zijn geweldige grappen. Groenendijk is een cabaretier die zijn vak volledig verstaat”, aldus de VSCD Cabaretjury. Onlangs ging Groenendijk in reprise met Alle Dagen. Bijzonder: in Kunststof TV zingt hij het lied ‘Wat maakt een man een man’ uit zijn huidige voorstelling.

Peter Muller
Aan natuurfotografie wordt niet vaak serieus aandacht besteed. Het Museon in Den Haag probeert daar wat aan te doen. Elk jaar organiseert het een bijeenkomst waar liefhebbers hun eigen natuurfoto’s laten onderwerpen aan het kritisch oordeel van een vakjury. Peter Muller is voorzitter van deze jury. Hij is full time beroepsfotograaf. Natuurfotografie is zijn grote passie. Kunststof TV sprak met drie deelnemers aan de bijeenkomst over hun hobby. En Peter Muller toont ons voorbeelden van zijn werk. Wanneer weet je dat je een goede foto te pakken hebt?

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Ria Eimers, Robert Alberdingk Thijm, Richard Groenendijk, Peter Muller is uitgezonden op zondag 17 maart door NTR. Te gast waren Richard Groenendijk, Ria Eimers, Peter Muller en Robert Alberdingk Thijm.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie