Uitzending
Kunststof TV - Diederik van Vleuten, Frank Boeijen, Christine Otten

Diederik van Vleuten, Frank Boeijen, Christine Otten

Kunststof TV

10-2-2013

| 1399 x bekeken | 0 reacties
6
Diederik van Vleuten
Als cabaretier bouwde Diederik van Vleuten al een fantastische carriére op. Maar sinds hij solo-programma’s maakt, ontpopt hij zich ook tot een meesterverteller. Dat bewijst hij opnieuw in Buiten Schot. ‘Hij vertelt een avond lang een verhaal dat zo ongelooflijk is dat het wel waargebeurd moet zijn. Een doos vol kinderbrieven, een slagveldvakantie met oom Jan, een aanslag in Sarajevo, een pianoconcert voor de linkerhand, een kerstbestand, een waters-nood, een Duitse keizer voor de deur. In Buiten Schot koppelt Diederik opnieuw de kleine geschiedenis van zijn familie aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld’, meldt het impresariaat. En dat klopt.

Frank Boeijen
Al had hij voor zichzelf een rustperiode bedacht voor het begin van dit jaar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus houdt Frank Boeijen deze maand toch een nieuw album ten doop: Liefde & Moed. Liefde & Moed vormt een nieuw hoofdstuk in het omvangrijke oeuvre van Frank Boeijen. Hij zit vele jaren in het vak, ontving meerdere Platina en Gouden platen, kreeg twee Edisons en een Gouden en een Zilveren Harp uitgereikt. In Kunststof TV vertelt hij over zijn manier van observeren, over zijn hang naar melancholie en over de dichter Gerrit Achterberg, van wie hij een tekst op muziek zette.

Christine Otten
Christine Otten schrijft in haar nieuwe roman over haar vader die lang in psychiatrische inrichtingen verbleef. In Om adem te kunnen halen bezoekt zij kort voor zijn tachtigste verjaardag voor het eerst sinds jaren haar vader. Wat begint als een schuchtere verzoeningspoging zet een ontdekkingsreis in gang die haar terugvoert naar haar jeugd in Deventer en de geëngageerde arbeiders-milieus van haar ouders. Ter plekke doet ze ontdekkingen over haar grootvader, die worstelaar, acrobaat en communist was, over haar grootmoeder die viool speelde, maar vooral over haar eigen drijfveren om Deventer op haar achttiende te ontvluchten.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Diederik van Vleuten, Frank Boeijen, Christine Otten is uitgezonden op zondag 10 februari door NTR. Te gast waren Frank Boeijen, Diederik van Vleuten en Christine Otten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie