Uitzending
Kunststof TV - Joke Bruijs, Jeroen Krabbé, Hans Dorrestijn, Theo Nijland & Daniël Arends

Joke Bruijs, Jeroen Krabbé, Hans Dorrestijn, Theo Nijland & Daniël Arends

Kunststof TV

16-3-2014

| 1848 x bekeken | 0 reacties
7
Joke Bruijs
Joke Bruijs is bekend van haar vele theaterrollen en van de televisieserie ‘Toen was geluk heel gewoon’. Maar zij is ook een begenadigd jazzvocalist met een lange lijst jazz-albums op haar naam. Van 21 maart tot en met 28 maart zendt Radio 6 Soul & Jazz De Zwarte Lijst uit: de soul, jazz en funk-tegenhanger van de Top 2000. Een week lang horen we de favoriete zwarte platen, aangevraagd door de luisteraars. Een mooie gelegenheid om aan Joke Bruijs te vragen waar haar liefde voor zwarte muziek vandaan komt en wie haar muzikale helden zijn.

Jeroen Krabbé
Acteur en schilder Jeroen Krabbé keert na bijna tien jaar terug op het toneel in Vaslav, een toneelbewerking van de gelijknamige roman van Arthur Japin. Vaslav vertelt het verhaal van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski, die verstrikt raakt in de machtsstrijd tussen de twee grote liefdes van zijn leven. Krabbé stond in 2005 voor het laatst op het toneel in Amadeus. Nu maakt hij zijn rentree als Vaslavs impresario Sergej Diaghilev. Kunststof TV schakelt live naar het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar zojuist de première van Vaslav heeft plaatsgevonden. Jeroen Krabbé vertelt over zijn rol, het stuk, en hoe het is om na al die jaren weer op het toneel te staan.

Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn is een theaterman en een dierenvriend. In zijn teksten komt een bonte stoet dieren voorbij variërend van konijnen tot wilde zwijnen, en van bidsprinkhanen tot kroegtijgers. Zijn nieuwste boek Het dierlijkste van Dorrestijn bevat een bloemlezing uit deze gedichten over dieren: vogels, zoogdieren, insecten, reptielen en amfibieën. Dorrestijn wil ons laten zien dat het verschil tussen mens en dier minder groot is dan we denken: ‘Dieren zijn net mensen maar dan met veertjes, een vacht, schubben of slagtanden. En laten we in hemelsnaam allemaal tranen in de ogen krijgen bij de aanblik van het sierlijke zeepaardje.’

Theo Nijland & Daniël Arends
Het is een gelegenheidscollectief van formaat: singer-songwriter Theo Nijland, cabaretier Daniël Arends en kleinkunstenaars Peter van Rooijen, Daniël Samkalden en Maartje Teussink. En ze gaan samen het theater in met de explosieve theaterrevue De Elite. Dit collectief van singer-songwriters en cabaretiers staat te popelen om elkaar uit te dagen. Zij brengen magische acts, prachtig gespeelde scènes uit de toneelliteratuur, prikkelende tableau vivants, grappen en vooral veel muziek. Zoetgevooisde close harmony gaat even soepel over in een dampende popsong als in een weemoedige klassieke passage. Een instrumentarium van piano, toetsen, gitaren, contrabas, klarinet, cajon en samples zorgt samen met de chemische verbinding van de vijf stemmen voor de muzikale explosies.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Joke Bruijs, Hans Dorrestijn, Theo Nijland en Jeroen Krabbé te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Joke Bruijs, Jeroen Krabbé, Hans Dorrestijn, Theo Nijland & Daniël Arends werd uitgezonden op zondag 16 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie