Uitzending
Kunststof TV - Willem Nijholt & Marijn Brouwers, Cees Nooteboom, Eva Rovers, Rokia Traoré

Willem Nijholt & Marijn Brouwers, Cees Nooteboom, Eva Rovers, Rokia Traoré

Kunststof TV

2-3-2014

| 1661 x bekeken | 0 reacties
6
Willem Nijholt & Marijn Brouwers
Willem Nijholt en Marijn Brouwers brengen op 3 maart een unieke hommage aan cabaretier en zanger Frans Halsema (1939-1984). Locatie: Het Concertgebouw in Amsterdam. Willem Nijholt is, net als Halsema, een groot vertolker van het Nederlandse (theater)lied. Marijn Brouwers is een groot bewonderaar van Halsema en maakte het theaterprogramma ‘Beste meneer Halsema’. Brouwers: “Het afgelopen jaar vond men het te gek dat die bekende liedjes als Zondagmiddag Buitenveldert, Kees, Ik mis en Voor haar eindelijk weer eens werden uitgevoerd. In Het Concertgebouw wil ik daarom vieren hoe groots en bijzonder hij voor velen was en nog steeds is.” De repetities zijn in volle gang. Kunststof TV krijgt een uniek kijkje achter de schermen.

Cees Nooteboom
De 79e Boekenweek gaat volgende week van start, het thema is Reizen, het motto: Ondertussen ergens anders. Cees Nooteboom is onze grootste reisschrijver, hij is meestal ergens anders. Hij komt vertellen over zijn laatste reizen naar Japan en Colombia en zijn onophoudelijke drift reizen en schrijven aan elkaar te verbinden. Aan de carrière van de reisschrijver, dichter en romancier Cees Nooteboom (80) is bijna geen prijs voorbij gegaan. De laatste jaren waren dat de P.C. Hooftprijs, de Prijs der Nederlandse Letteren en de Gouden Uil. En de waardevolle Bob Den Uyl Prijs in 2011 voor het beste reisboek.

Eva Rovers
Schrijver en televisiemaker Boudewijn Büch had een onbedwingbare reiswoede. Wat niet iedereen weet is dat hij zijn reisverhalen aanvankelijk schreef vanuit zijn studeerkamer, veilig achter zijn boeken en zijn atlas kon hij zijn eigen werkelijkheid creëren. Pas later is hij op verzoek van VARA en VPRO daadwerkelijk gaan reizen en hij kreeg al snel de smaak van het reizen te pakken. Büch reisde niet om te genieten van het landschap, maar om in de voetsporen te treden van zijn grote helden, zoals James Cook, Goethe en Buddy Holly. In Kunststof TV een gesprek met Eva Rovers, die momenteel aan de biografie van Boudewijn Büch werkt.

Rokia Traoré
Lovende kritieken, gerenommeerde prijzen en samenwerkingen met internationale topartiesten maken van Rokia Traoré op dit moment de meest avontuurlijke zangeres uit Mali. De veelzijdige zangeres groeit op als dochter van een diplomaat en komt al op jonge leeftijd in aanraking met een verscheidenheid aan culturen. Dit hoor je terug in haar muziek: Rokia Traoré verweeft Malinese ritmes en instrumenten, blues, rock 'n roll en haar fantastische stem tot een avontuurlijk geluid. Haar jongste album 'Beautiful Africa' werd in de internationale pers veelal met vijf sterren onthaald. In de eerste week van maart toert Rokia Traoré door Nederland. In Kunststof TV alvast een voorproefje.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Willem Nijholt en Cees Nooteboom te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Willem Nijholt & Marijn Brouwers, Cees Nooteboom, Eva Rovers, Rokia Traoré werd uitgezonden op zondag 2 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie