Karina WolkersSchrijver en kunstenaar
Jan Wolkers schreef in de jaren ‘70, de jaren nadat hij enorm succesvol was geworden met 'Kort Amerikaans' en 'Turks Fruit', regelmatig in zijn dagboek. De dagboeken geven een prachtig tijdsbeeld, maar ook een intiem verslag van het leven van Nederlands meest geliefde schrijver. Deze week verschijnt het dagboek van het jaar 1971. Karina Wolkers, zijn weduwe, komt vertellen over die intense, bruisende jaren ‘70 waarin zij en Jan enorm van eten, drank, seks en de natuur, oftewel Het Leven genoten.
GiovancaZangeres
Giovanca koestert een diepe liefde voor de seventies. Voor de interieurs uit die tijd, de kleding, maar bovenal: de muziek. In haar theatertour 'Satellite Love' brengt ze een ode aan het gouden tijdperk van de funk, soul & jazz. Samen met haar band neemt
Giovanca het publiek mee op een kosmische reis door de tijd: Van Quincy Jones tot 'Star Trek', van
David Bowie en Donna Summer tot 'The Wiz.'
Gijs BakkerGijs BakkerJe zou hem de nestor van de Nederlandse vormgeving kunnen noemen: mode- en sieradenontwerper Gijs Bakker. Want zou de Nederlandse vormgeving wereldwijd ook zo succesvol zijn geweest als Bakker begin jaren ’90 niet Droog Design opgericht had? Zijn eigen internationale doorbraak dateert uit de jaren ’60 toen hij samen met Emmy van Leersum (1930-1984) voor een revolutie in de sieraden- en modewereld zorgde. Sieraden gemaakt van onorthodoxe materialen als aluminium en perspex – het plaatste Gijs en Emmy in één klap in de voorhoede van de moderne jongerencultuur. Met 'De show van Gijs+Emmy' biedt het Stedelijk Museum in Amsterdam een overzicht van de ontwerpen van Gijs Bakker en Emmy van Leersum uit de periode 1967–1972.
Ingmar HeytzeDichter, columnist en performer
Ingmar Heytze publiceerde tot nu toe tien dichtbundels met eigen werk, maar las in de loop der jaren ook wagonladingen aan poëzie van anderen. De mooiste heeft hij nu gebundeld in ‘De veertig van Heytze’. Het is Heytzes ultieme keuze uit alle poëzie die hij heeft gelezen. Gedichten die volgens de dichter "soms zo mooi zijn dat ik weet dat ik het nooit zal kunnen, soms zo vreemd dat het me uitdaagt om zelf zoiets te proberen, soms zo herkenbaar dat ik bijna vergeet dat ik het niet zelf geschreven heb." Bij elk gedicht schreef Heytze een toelichting, waarin hij op openhartige wijze vertelt hoe het betreffende gedicht in zijn hoofd weerkaatst. In Kunststof TV licht hij zijn keuze toe.
Deze uitzending van het programma Kunststof TV werd uitgezonden op zondag 23 februari door de
NTR.