Uitzending
Kunststof TV - Angela Groothuizen, Oleta Adams & Edsilia Rombley, Rocco Granata & Stijn Coninx, Marjolijn van Heemstra

Angela Groothuizen, Oleta Adams & Edsilia Rombley, Rocco Granata & Stijn Coninx, Marjolijn van Heemstra

Kunststof TV

9-2-2014

| 1309 x bekeken | 0 reacties
6
Angela Groothuizen
Angela Groothuizen staat in het theater met 'Eeuwige jeugd', een theaterprogramma waarin zij op zoek gaat naar het geheim van de eeuwige jeugd. Want, zegt ze: "Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn." Angela geeft een aantal tips, als: vermijd stress, zorg voor een sociaal vangnet en zoek een reden om voor wakker te worden. De zoektocht levert mooie verhalen op. En misschien nog wel belangrijker, mooie liedjes. Want, anders dan mensen, zijn liedjes wel onsterfelijk.

Oleta Adams en Edsilia Rombley
Deze week geeft de Amerikaanse soulzangeres Oleta Adams een serie concerten in ons land. Ze speelt daarbij met verschillende Nederlandse artiesten samen. Zondagavond deelt zij het podium met Edsilia Rombley. Oleta Adams scoorde hits met ‘Window of hope’ en ‘Never knew love’ nadat ze was ontdekt door de mannen van Tears for Fears. Met haar mix van gospel, jazz en R&B heeft Adams inmiddels meer dan tweeënhalf miljoen platen verkocht. ‘Get here’ is nog steeds hét liedje voor geliefden die elkaar moeten missen. Kunststof TV schakelt live naar het theater in Hoorn waar Oleta haar minitournee afsluit. Wat bindt haar aan ons land en waarom speelt zij zo graag voor Nederlands publiek?

Rocco Granata & Stijn Coninx
De Vlaams-Italiaanse zanger Rocco Granata scoorde in de jaren zestig een wereldhit met het liedje Marina. Nooit werd een Belgische song in zoveel talen en versies uitgebracht. Miljoenen exemplaren gingen over de toonbank. Rocco vroeg regisseur Stijn Coninx (Oscarnominatie voor 'Daens') een speelfilm over zijn ongelooflijke leven te maken. De film 'Marina' vertelt het grote verhaal van de Italiaanse mijnwerkerszoon tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren ’50. Beiden komen vertellen in Kunststof TV over film en levensverhaal.

Marjolijn van Heemstra
Hans Janmaat (1934-2002) wilde de multiculturele samenleving afschaffen, vol is vol, was zijn tekst. Vol afschuw en ongeloof werd hij in de jaren 80 vervolgd en verguisd om zijn uitspraken. Theatermakers Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyüz duiken in hun voorstelling Jeremia in de geschiedenis van het Vrije Woord. Ze vragen zich af waarom de teksten van Janmaat tegenwoordig zo gewoon klinken en vooral anoniem op het internet welig tieren. Is de vrijheid van meningsuiting vrijheid van beledigen geworden? Marjolijn van Heemstra, ook bekend als dichteres en schrijfster, komt vertellen over hun zoektocht.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Angela Groothuizen, Edsilia Rombley en Oleta Adams te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Angela Groothuizen, Oleta Adams & Edsilia Rombley, Rocco Granata & Stijn Coninx, Marjolijn van Heemstra werd uitgezonden op zondag 9 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!