Uitzending
Kunststof TV - Karin Bloemen, Hans Ubbink, Conny Janssen, Maria Blaisse

Karin Bloemen, Hans Ubbink, Conny Janssen, Maria Blaisse

Kunststof TV

30-3-2014

| 1886 x bekeken | 0 reacties
7
Karin Bloemen
In haar nieuwe voorstelling ‘Witte Nar’ grijpt zangeres en cabaretière Karin Bloemen terug op een uitspraak die ze vijftien jaar geleden deed in haar theatershow 'Kameleon'. Toen dacht ze dat ze uiteindelijk in de goot zou belanden, of in de karaokebar van Gerard Joling, tussen allerlei andere verzopen artiesten. Hoogste tijd om de balans op te maken, vertelt zij in Kunststof TV. Want de werkelijkheid is natuurlijk dat de grote diva van het Nederlands toneel allerminst aan lager wal is geraakt. Op 3 april gaat haar nieuwe show in première.

Hans Ubbink
Modeontwerper Hans Ubbink, bekend van zijn stijlvolle mannenpakken en opvallende overhemden, ging voor Kunststof tv naar de speelfilm over leven en werk van de beroemdste Franse modeontwerper: Yves Saint Laurent. In de biopic ‘Yves Saint Laurent’ volgen we Yves vanaf het begin van zijn carrière wanneer hij zijn grote liefde en zakenpartner Pierre Bergé ontmoet. Na een korte carrière bij Christian Dior, richt Yves zijn eigen couturehuis op waarmee hij uitgroeit tot een mode-icoon. In Yves Saint Laurent schitteren alle indrukwekkende modestukken van de ontwerper en is daarmee een must-see voor elke modeliefhebber.

Conny Janssen
Het zijn drukke tijden voor de Rotterdamse choreografe Conny Janssen. Afgelopen week nog was zij verantwoordelijk voor de choreografie tijdens de opening van de nucleaire top in Den Haag. En onlangs opende ze met haar dansers ook al het nieuwe Centraal Station in Rotterdam. En of dat nog niet genoeg is: deze week gaat haar nieuwe voorstelling in première: 'Rotterdamse lente.' Daarin toont ze het beste uit haar nieuwe talentenprogramma Danslokaal met werk van jonge dansmakers, aangevuld met een korte choreografie van haar zelf. Genoeg reden voor Kunststof tv om met deze bijzondere en veelzijdig choreografe te praten.

Maria Blaisse
Vormgever en beeldend kunstenaar Maria Blaisse vervult al veertig jaar een vooraanstaande rol in de Nederlandse designwereld. Voor Rijksmuseum Twenthe is dit de aanleiding voor de overzichtstentoonstelling 'The Emergence of Form': van kostuums, hoeden en laarzen, tot tassen, glas en architectonische structuren. Blaisse wordt in de designwereld beschouwd als ‘the quiet achiever of Dutch design’: al veertig jaar volgt zij los van alle trends haar eigen pad. Bijna haar hele oeuvre is gebaseerd op de vorm van een rubberen binnenband van een auto. De krachten en vormen die de rubberen band genereert wanneer deze wordt opengesneden, vormen al jaren een bron van experiment en inspiratie voor Blaisse.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Hans Ubbink en Karin Bloemen te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Karin Bloemen, Hans Ubbink, Conny Janssen, Maria Blaisse werd uitgezonden op zondag 30 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie