Uitzending
Kunststof TV - Loes Luca & Laetitia Gerards, Guy Cassiers & Abke Haring, Frank van den Engel

Loes Luca & Laetitia Gerards, Guy Cassiers & Abke Haring, Frank van den Engel

Kunststof TV

23-3-2014

| 1857 x bekeken | 0 reacties
7
Loes Luca & Laetitia Gerards
Actrice Loes Luca en zangeres Laetitia Gerards spelen de hoofdrollen in de grootse muziektheaterproductie Piazza dell’Orchestra. Deze voorstelling is een samenwerking met het orkest Holland Symfonia en een ode aan de klassieke muziek. Prachtige beroemde aria’s van Puccini en Verdi maar ook filmmuziek van Nino Rota en Mozart komt voorbij. En dat alles op een Italiaans dorpsplein in de zomer! In Kunststof TV vertellen Loes Luca en Laetitia Gerards over deze muzikale belevenis.

Guy Cassiers & Abke Haring
Er gaat bijna geen jaar voorbij of het stuk is te zien: Hamlet van William Shakespeare uit 1603. Wat maakt het dat dit stuk zo populair blijft? Het antwoord krijgt u zondag in Kunststof TV van één van de meest gerenommeerde toneelregisseurs in Europa: Guy Cassiers. En van actrice Abke Haring, de verrassende hoofdrolspeelster (!) in Hamlet vs Hamlet. Deze nieuwe uitvoering is een bewerking van Tom Lanoye. Shakespeare schreef zijn Hamlet in tijden van grote politieke en sociale verwarring. Tom Lanoye schrijft een Hamlet voor de eenentwintigste eeuw, een tijd van niet minder grote politieke en sociale verwarring.

Frank van den Engel
Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijven de prijzen voor hedendaagse kunst exploderen. Voorbeeld: vorig jaar november werd het drieluik Three studies of Lucian Freud van Francis Bacon geveild voor 106 miljoen euro, de hoogste prijs ooit. De musea kunnen, wegens enorme bezuinigingen, niet meer meebieden op de belangrijke kunstwerken. De rijke dealers en verzamelaars daarentegen wel. Die laatste groep wordt steeds machtiger en bepaalt meer dan wie ook de smaak van onze tijd. Wat de gevolgen zijn van deze machtsverschuiving onderzoekt documentairemaker Frank van den Engel in zijn documentaire The Next Big Thing.

In deze uitzending van Kunststof TV was Loes Luca te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Loes Luca & Laetitia Gerards, Guy Cassiers & Abke Haring, Frank van den Engel werd uitgezonden op zondag 23 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie