Uitzending
Kunststof TV - Hans van Manen & Remy van Kesteren, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014, Sanne Wallis de Vries & Sacha Bronwasser

Hans van Manen & Remy van Kesteren, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014, Sanne Wallis de Vries & Sacha Bronwasser

Kunststof TV

13-4-2014

| 1816 x bekeken | 0 reacties
7
Hans van Manen & Remy van Kesteren
Het Nationale Ballet presenteert Dutch Doubles: een voorstelling met vier wereldpremières waarin choreografen en kunstenaars uit verschillende disciplines elkaar uitdagen. Choreograaf Hans van Manen tekent voor de eerste première. Hij gaat de samenwerking aan met de 25-jarige harpist Remy van Kesteren. Van Manen (81) is een icoon in de danswereld. Onlangs nog werd zijn Variations for two couples genomineerd voor de Benois de la Danse, de ‘Oscar van de dans’. Van Kesteren wordt beschouwd als een groot talent. Hij trad op voor de doopplechtigheid van Prinses Amalia, speelde in Carnegie Hall en won diverse concoursen. In Kunststof TV vertellen zij over hun bijzondere samenwerking, en nemen we een kijkje bij de repetitie.

Sanne Wallis de Vries en Sacha Bronwasser
Wie gaat hem winnen? De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een prijs voor jong kunsttalent dat al een aardig oeuvre heeft opgebouwd, maar nog niet is doorgebroken. Kunstcriticus en jurylid Sacha Bronwasser bespreekt het werk van de vijf genomineerden. Aan het eind van de uitzending maakt juryvoorzitter Sanne Wallis de Vries de winnaar bekend.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Sanne Wallis de Vries, Hans van Manen en Remy van Kesteren te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Hans van Manen & Remy van Kesteren, Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014, Sanne Wallis de Vries & Sacha Bronwasser werd uitgezonden op zondag 13 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie