Uitzending
Kunststof TV - Jan Jaap van der Wal, Jan Siebelink, Tamar van den Dop, Herman Hertzberger

Jan Jaap van der Wal, Jan Siebelink, Tamar van den Dop, Herman Hertzberger

Kunststof TV

20-4-2014

| 2230 x bekeken | 0 reacties
8
Jan Jaap van der Wal
Stand-up comedian en cabaretier Jan Jaap van der Wal komt met een nieuwe show: 'Dystopia.' Dit zou weleens een onheilspellend programma kunnen worden want Dystopia is het tegengestelde van Utopia, de ideale samenleving. Bijzonder is dat Jan Jaap van der Wal met dit programma niet de theaters in gaat. Hij gaat een maand lang optreden in de grote poptempels van Nederland. In Kunststof TV alvast een voorproefje.

Jan Siebelink
Na het overweldigende succes van 'Knielen op een bed violen' in 2005 schreef Jan Siebelink alweer een paar zeer mooie boeken. Met zijn nieuwe roman 'De blauwe nacht' komt hij weer heel dichtbij zijn prachtige meesterwerk. Het is begin jaren zestig in Parijs, de tijd van de OAS, de rechts-extremistische terreurorganisatie die met bomaanslagen strijd voert tegen de afscheiding van Algerije. De hypersensitieve Simon is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit. De woelige opstandige stad, zijn eigen onrustig overspelig hart, zijn liefde voor literatuur en schoonheid gaan een ongelofelijk verband aan. In een droomachtige sneeuwnacht komt ten slotte alles tot een uitbarsting.

Tamar van den Dop
Het heeft even geduurd (tien jaar) maar hij is er, de nieuwe speelfilm van Tamar van den Dop: 'Supernova.' Van den Dop heeft de film niet alleen geregisseerd, ze speelt ook een van de hoofdrollen. In Supernova draait het om Meis, een zeventienjarig meisje dat met haar ouders en oma op een afgelegen plek woont in de bocht van de weg. Uit de perstekst: “De film gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.” Tamar van den Dop wilde met haar film ‘een viering op het leven’ maken. In Kunststof TV legt ze uit waarom.

Herman Hertzberger
Binnenkort opent muziekgebouw TivoliVredenburg: een uniek architectonisch concept in het hart van de stad Utrecht. Architectuurstudio HH van Herman Hertzberger en Patrick Fransen tekende voor de opzet van het gebouw, dat straks plaats biedt aan 7.500 muziekliefhebbers over 30.000 vierkante meter. Hertzberger was in 1979 de ontwerper van de karakteristieke achthoekige Grote Zaal, die nu geheel gerenoveerd is, maar wel zijn oorspronkelijke stijl heeft behouden. Hij doet het idee achter dit nieuwe complex uit de doeken. In een reportage leidt Patrick Fransen ons in vogelvlucht langs alle vijf zalen, waaraan naast AHH drie andere architectenbureaus meewerkten.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Jan Siebelink, Tamar van den Dop, Herman Hertzberger en Jan Jaap van der Wal te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Jan Jaap van der Wal, Jan Siebelink, Tamar van den Dop, Herman Hertzberger werd uitgezonden op zondag 20 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie