Uitzending
Kunststof TV - Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, Angela Groothuizen & Wende, Jeroen Theunissen, Paul Klemann

Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, Angela Groothuizen & Wende, Jeroen Theunissen, Paul Klemann

Kunststof TV

6-4-2014

| 2106 x bekeken | 0 reacties
7
Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs
Zondag 6 april wordt de Annie M.G. Schmidtprijs 2013 uitgereikt. De prijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Kunststof TV schakelt zondag rechtstreeks met theater Bellevue waar tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival de prijswinnaar bekend wordt gemaakt. Er is een gesprek met de winnaar en uiteraard is het bekroonde lied ook te zien (en te horen). Eerdere gelauwerden zijn o.a. Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal, Jeroen van Merwijk, Brigitte Kaandorp en Theo Nijland.

Angela Groothuizen & Wende
De uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs is voor Kunststof TV reden om in de wereld te duiken van het theaterlied. Wat zijn de mooiste theaterliedjes? En waar moet een goed theaterlied aan voldoen? Daarover praten we met Angela Groothuizen en Wende. Als oud-winnaars van de Annie M.G. Schmidtpijs kunnen zij erover meepraten. Vorig jaar werd Vinkeveen uitgeroepen tot beste theaterlied, een lied van Angela Groothuizen, Jan Beuving (tekst) en Nico Brandsen (muziek). Wende sleepte de Annie M.G. Schmidtprijs 2007 in de wacht met haar nummer De wereld beweegt.

Jeroen Theunissen
De Vlaamse schrijver Jeroen Theunissen is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs met zijn grote tragikomische familieroman De omwegen. De omwegen vertelt het verhaal van de familie Goetgeluck en hun omzwervingen over de gehele wereld. Met veel gevoel voor menselijkheid beschrijft Jeroen Theunissen het leven van deze familie die allen op zoek zijn naar een goed leven, naar zichzelf en naar een manier om zich verbonden te voelen. Vooral de drie broers Johan (een geslaagde maar ongelukkige academicus), Jonas (een meedogenloze miljonair) en Joris (een idealistische bohemien) worden meesterlijk geportretteerd.

Paul Klemann
‘Dromen zijn een sublieme vertaling van wie je werkelijk bent,’ vindt kunstenaar Paul Klemann. Al meer dan dertig jaar tekent hij elke dag de droom die hij ’s nachts heeft beleefd. In je dromen betreed je volgens hem een parallel universum, waarin vervreemding en vertrouwdheid hand in hand gaan. Tot en met 9 juni 2014 is werk van Klemann te zien in het Centraal Museum in Utrecht in de tentoonstelling ‘Surreële werelden’. De tentoonstelling laat zien hoe het surrealisme de kijk op de werkelijkheid heeft veranderd. In Kunststof TV licht Klemann zijn tekeningen toe en legt hij uit waarom dromen zo belangrijk voor hem zijn.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Angela Groothuizen en Annie M.G. Schmidt te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Winnaar Annie M.G. Schmidtprijs, Angela Groothuizen & Wende, Jeroen Theunissen, Paul Klemann werd uitgezonden op zondag 6 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie