Uitzending
Kunststof TV - 12-10-2008

12-10-2008

Kunststof TV

1002 x bekeken | 0 reacties
5
Regisseur Ben Sombogaart
Zijn nieuwe film Bride Flight (Bruidsvlucht) is ongetwijfeld de grote Nederlandse filmgebeurtenis van het jaar. Kosten noch moeite zijn gespaard om het verhaal te verbeelden van drie jonge vrouwen die het beklemmende naoorlogse Nederland ontvluchten om in Nieuw-Zeeland een nieuw leven op te bouwen.

Marieke van der Pol
Zij schreef de roman Bruidsvlucht en het scenario voor de film. Ooit was Van der Pol actrice (in de populaire televisieserie Oppassen bijvoorbeeld), maar inmiddels is ze gevierd scenarioschrijver. In 2003 kreeg haar scenario voor De Tweeling een Gouden Kalfnominatie. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Bruidsvlucht, gebaseerd op historische feiten: begin jaren vijftig waren er veel bruidsvluchten vol jonge vrouwen op weg naar hun toekomstige echtgenoten in Nieuw-Zeeland. Van der Pol bewerkte haar roman tot scenario voor de film Bride Flight die 16 oktober in premiere gaat.

Theatermaker Frank Groothof
Hij slaagt er als geen ander in historische personen tot leven te brengen. Hij heeft inmiddels tien operavoorstellingen voor kinderen (en hun ouders) gemaakt (van Fidelio, Idomeneo tot Pinocchio). Maar natuurlijk kent iedereen Groothof ook van Het Klokhuis en Sesamstraat. In zijn nieuwe voorstelling kruipt Groothof in de huid van Vincent van Gogh.

Zangeres Hannelore Bedert
'Een tranendal voor jankers, scheldliedjes voor lievelingen. Soms hard voor zichzelf en anderen, soms zacht en pijnlijk eerlijk. Maar vooral altijd (zelf)relativerend en vol humor.' Aldus de Vlaamse singer-songwriter over zichzelf. Aan de vooravond van een tour door Nederland laat Bedert in Kunststof TV horen wat ze bedoelt.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 12 oktober door de NPS. Te gast waren Ben Sombogaart en Frank Groothof. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie