Uitzending
Kunststof TV - 2-11-2008

2-11-2008

Kunststof TV

1472 x bekeken | 0 reacties
5
Gerrit Komrij
Gerrit Komrij is prozaïst, columnist, criticus, polemist, vertaler en toneelschrijver. Hoe dan ook, in zijn nieuwe boek blijft Komrij dicht bij huis. Bij zijn huis in Portugal om precies te zijn. Vanuit Vila Pouca (plaatsnaam én titel van zijn boek) observeert Komrij de 85 medebewoners van zijn Portugees Niemandsdorp. En denk nu niet dat daar niks gebeurt: het is list, bedrog en moord. De schrijver wordt gearresteerd en krijgt een rol als ezel in een kerststuk.

Geert Lageveen
Geert Lageveen is acteur, regisseur en toneelschrijver. Hij speelde in de films Lang leve de Koningin en Kees de jongen, en op tv in Baantjer, Wilhelmina, Ernstige Delicten en Unit 13. Sinds 2000 werkt Lageveen voor toneelgezelschap Orkater. Samen met acteur Leopold Witte schrijft hij ook stukken. Hun meest recente theaterstuk is Kamp Holland dat binnenkort in première gaat. Lageveen en Witte bezochten eerder dit jaar de Nederlandse militairen in Uruzgan om zich voor te kunnen bereiden.

Meral Polat
Actrice Meral Polat speelt in de nieuwe Orkater voorstelling Kamp Holland over de Nederlandse militairen in Uruzgan. Polat studeerde in 2004 af aan de Amsterdamse toneelschool en was te zien in De Gesluierde Monologen, en op tv in Keyzer & De Boer Advocaten en de BNN serie Sprint. Meral Polat heeft ook een band, Meral's Harem. Dat ze kan zingen is te horen in Kunststof TV. Daar vertolkt zij het openingsnummer uit

Eric Koller
Eric Koller -dat durven we gerust te stellen- is een unieke theaterpersoonlijkheid. Want ooit iemand overtuigend een tennisbal of goudvis zien spelen? Met zijn fysiek woordeloos cabaret doet Koller wat niemand anders in Nederland doet. Binnenkort gaat zijn programma Hippopotomonstrosequipedaliofobie (angst voor lange woorden) in première.

Tevens kijken we in een reportage hoe Peter de Jong (Maxi van Mini en Maxi) Eric Koller tijdens de try-out periode kritisch maar liefdevol van adviezen voorziet.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 2 november door de NPS. Te gast waren Gerrit Komrij, Peter de Jong, Leopold Witte, Geert Lageveen, Meral Polat en Eric Koller. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie