Uitzending
Kunststof TV - 26-10-2008

26-10-2008

Kunststof TV

980 x bekeken | 0 reacties
5
Kasper van Kooten
Kasper van Kooten is cabaretier. Maar ook acteur, drummer, zanger en liedjesschrijver (Mooie Blouse). Theaterervaring deed hij op als chauffeur van Youp van 't Hek en drummer bij Acda en de Munnik. Maar dat is alweer een tijdje geleden. Van Kooten weet inmiddels zijn eigen boontjes wel te doppen. Op tv is hij te zien in de populaire series Co-Assistent, Toscane en All Stars. Toch gaat voorlopig zijn aandacht uit naar Veelvraat, zijn vierde theaterprogramma.

Hans van Manen en Alexandria Radius
Choreograaf Hans van Manen en danseres Alexandria Radius zijn iconen van de Nederlandse dans. Ze schokeerden de danswereld toen Radius in 1972 op hooggehakte pumps het speciaal voor haar en haar partner Han Ebbelaar gemaakte Twilight dansten. Nieuw maar goed: het bracht ze internationale roem. Twilight, één van de vele hoogtepunten van Hans van Manen wordt opnieuw gedanst in Ballet4All, waarmee Het Nationale Ballet binnenkort door Nederland trekt. Ook maakte Van Manen een nieuwe choreografie voor deze voorstelling.

Adrian Elissen
De flamenco-gitarist Adrian Elissen is een zeldzame verschijning: een Nederlander die zich kan meten met de internationale flamenco-top. Elissen kreeg les van Paco Peña. En werd na zijn studie (cum laude afgestudeerd aan het Rotterdamse conservatorium) zelf gevraagd te doceren aan het gezaghebbende Taller Flamenco in Sevilla. Wat Elissen kan laat hij zien in Kunststof TV en op de Flamenco Biënnale die van 26 oktober tot 2 november in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam wordt gehouden.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 26 oktober door de NPS. Te gast waren Kasper van Kooten en Hans van Manen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie