Uitzending
Kunststof TV - 21-9-2008

21-9-2008

Kunststof TV

802 x bekeken | 0 reacties
6
Ronald Plasterk, minister van cultuur, een paar dagen na Prinsjesdag. Hoe gaat de minister zijn stempel zetten op de Nederlandse kunst en cultuur? Wat is zijn plan? Want Plasterk staat tot nu toe vooral bekend als minister van Onderwijs, en minder als de man van Cultuur.

Steffie van den Oord schreef Westerbork Girl dat deze week verschijnt. Ze vertelt het waargebeurde en ongelofelijke verhaal van Hannelore Cahn die in de Tweede Wereldoorlog Westerbork werd uitgesmokkeld maar er vrijwillig voor koos terug te gaan! De man die haar bervijdde is acteur en verzetsheld Rob de Vries, vader van...

Edwin de Vries is acteur en producent. Zijn vader bevrijdde Hannelore Cahn uit Westerbork. Edwin de Vries was vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van het boek Westerbork Girl.

Eva de Roovere zingt Vlaamse folk. Ze zat jarenlang bij de Belgische formaties Kadril en Oblomov en deed daarnaast aan cabaret. Sinds een paar jaar stort ze zich op een solo-carrière. Eva de Roovere speelt binnenkort in Carré, maar zingt eerst bij ons.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 21 september door de NPS. Te gast waren Edwin de Vries en Ronald Plasterk. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie