Uitzending
Kunststof TV - 9-11-2008

9-11-2008

Kunststof TV

840 x bekeken | 0 reacties
5
Schrijver K. Schippers
Hij won de P.C. Hooftprijs en in 2006 de Libris Literatuurprijs voor Waar Was Je Nou, dat een bestseller werd. In november verschijnt Schippers' nieuwe roman De Hoedenwinkel. Een roman over de liefde en de taal, over de ruimte, de schaduwen en het licht.

Claudy Jongstra
Ze volgt een geheel eigen weg, vooral met haar vervilte wol, die zij verrijkt en kleur geeft. De materialen komen van haar eigen tweehonderd Drentse heideschapen. Jongstra werkt regelmatig samen met modeontwerper Alexander van Slobbe en ontwerpt stof voor Donna Karan, Christian Lacroix en John Galliano. Eind november ontvangt zij de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor Toegepaste Kunst en Bouwkunst.

Randal Corsen
Hij is geboren op Curašao en dat is te horen. Zijn jazz is doorspekt met Latijnse/Antilliaanse invloeden. In 2004 won Corsen de Jazz Edison voor zijn album Evolushon. Corsen musiceert met internationale jazzgrootheden als Roy Hargrove, maar speelt ook graag composities van zijn overgrootvader Joseph Sickman Corsen. Net als veel Antilliaanse musici is Corsen ge´nspireerd door Chopin. Begin november speelt Corsen in het geboortehuis van Chopin in de buurt van Warschau, Polen. Een verslag van die reis. Uiteraard speelt Corsen ook in de studio.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 9 november door de NPS. Te gast was K. Schippers. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie