Uitzending
Kunststof TV - 5-10-2008

5-10-2008

Kunststof TV

1209 x bekeken | 0 reacties
6
Zangeres Wende Snijders. Ze wil geen standbeeld worden. Ze wil niet dat iedereen denkt dat ze alleen maar Franse chansons zingt. Op haar nieuwe album Chante! staan dus ook Nederlandstalige liedjes waarvoor ze zelf de tekst en muziek schreef. Hoe dat allemaal tot stand komt is te zien in de documentaire De Wereld Beweegt (van Roel van Dalen) die de NPS op 10 oktober in Het uur van de wolf uitzendt. Wende Snijders gaat ook zingen.

Schrijver Jan Brokken. In Het Huis Van De Dichter beschrijft hij zijn vriendschap met de Russische meesterpianist Youri Egorov. Egorov vluchtte vanwege zijn homoseksualiteit eind jaren '70 naar Amsterdam. Maar de tol voor vrijheid was hoog. Kort voor zijn 34ste verjaardag overleed hij aan aids.

Theatermaker/acteur Marcel Musters. Naast het runnen van zijn theater- en televisiegroep Mugmetdegoudentand speelt hij ook zelf of zijn leven ervan afhangt. Hij staat naast Hanneke Groenteman in de theatervoorstelling Sexappeal over de drang naar erkenning en de strijd tegen het gewicht. En: Musters speelt de premier in de nieuwe film Vox Populi van Eddy Terstall. Binnenkort is hij ook te zien in een NPS-dramaserie over Annie M.G. Schmidt.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma Kunststof TV is uitgezonden op zondag 5 oktober door de NPS. Te gast waren Marcel Musters, Wende Snijders en Jan Brokken. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie