Uitzending
Kunststof TV - 14-9-2008

14-9-2008

Kunststof TV

962 x bekeken | 0 reacties
6
Yorick van Wageningen
Yorick van Wageningen is één van de weinige Nederlandse acteurs die, sinds hij door Steven Spielberg werd ontdekt, regelmatig rollen speelt in Hollywood. Zo gaf hij tegenspel aan Angelina Jolie en Colin Farrell. Nu is Van Wageningen terug in Nederland om de hoofdrol te vertolken in de theatermonoloog Spica van Orkater/Dash! Hij speelt daarin een kok die zijn hand er niet voor om draait wat mensen te vermoorden. Dat doet hij in gezelschap van een band en een echte kok.

Wanda Reisel
Van schrijfster Wanda Reisel is zojuist haar nieuwe roman Die Zomer verschenen. Een zeventienjarig meisje probeert in de warme zomer van 1970 de veranderende wereld om haar heen bij te benen. Ze wordt volwassen, of ze nou wil of niet. In 2007 werd Reisel voor haar boek Witte liefde bekroond met de Anna Bijnsprijs en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Ook de scenario's en toneelstukken van haar hand zijn veelgeprezen.

Theo Nijland
Theo Nijland behoort tot de absolute top van Nederlandse singer-songwriters. Het afgelopen seizoen raakte hij zijn stem kwijt en moest zijn optredens staken. Maar nu is hij helemaal terug met Masterclass, een theaterprogramma met lieve, venijnige en poëtische liedjes die ook op cd uitkomen. Bovendien schreef hij songteksten bij de nieuwe serie Gebak van Krul van Haye van der Heijden, die in het najaar op tv komt.

Presentatie: Joost Karhof.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Theo Nijland en Wanda Reisel te gast. De presentatie was in handen van Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Kunststof TV werd uitgezonden op zondag 14 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie