Uitzending
Knevel & Van den Brink - 6-6-2008

6-6-2008

Knevel & Van den Brink

1584 x bekeken | 0 reacties
6
Hans van Breukelen
Als keeper van het Nederlands elftal speelde hij een cruciale rol op het EK van 1988. Hans van Breukelen blikt aan de vooravond van het Europees Kampioenschap terug op de laatste keer dat Oranje met de beker naar huis keerde. Hij schat de kansen in van het Nederlands elftal onder leiding van Marco van Basten.

Maarten van Rossem
Deze bijzonder hoogleraar geschiedenis is ziek van de oplopende Oranjekoorts in ons land. Hij ergert zich aan Oranje gekleurde straten, maakt zich kwaad om sportpresentatoren die maar doorpraten terwijl ze niets te vertellen hebben en schaamt zich voor landgenoten die iedere gelegenheid aangrijpen om oranje klompen op het hoofd te zetten. Knevel & Van den Brink doen een laatste poging Maarten van Rossem in Oranje feeststemming te brengen.

Jan Marijnissen
Aan het einde van een roerig politiek weekje op het Binnenhof blikt oppositieleider Jan Marijnissen terug. Op het zwaar beladen embryo-debat, de ophef over de beveiliging van Rita Verdonk en de toenadering die PvdA-fractievoorzitter Mariette Hamer zoekt met zijn SP.

Margot Boone
De toekomst van Beau, de 9-jarige dochter van Margot Boone uit Yerseke, is onzeker. De Hoge Raad heeft de eerdere beslissing van de rechtbank dat het meisje in Nederland mag blijven, vernietigd. Beau werd vorig jaar april door haar moeder vanuit Australie meegenomen naar Nederland. Haar vader gaf daar aanvankelijk toestemming voor maar heeft die beslissing ingetrokken. De zaak wordt 16 juni opnieuw behandeld door de Amsterdamse rechter. Als de Raad beslist dat Beau terug moet naar Australie moet ze alleen; haar moeder staat nu in Australie geregistreerd als kinderontvoerder.


Speciale sidekick: Wilma Nanninga

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op vrijdag 6 juni door de EO. Te gast waren Hans van Breukelen, Jan Marijnissen, Maarten van Rossem en Wilma Nanninga. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie