Uitzending
Knevel & Van den Brink - 11-8-2008

11-8-2008

Knevel & Van den Brink

1355 x bekeken | 0 reacties
6
Job Cohen
Wordt Amsterdam de Olympische hoofdstad van 2028? Job Cohen keerde gistermiddag terug uit Peking om te onderzoeken wat het betekent om de Olympische Spelen te organiseren. Gelooft hij, na het Chinese spektakel van de openingsceremonie, nog steeds dat Nederland kans maakt de Spelen van 2028 binnen te slepen? En is hij erin geslaagd de mensenrechtensituatie aan te kaarten, zoals hij voor vertrek aangaf?

Bert Konterman
Maakte voor Netwerk een reportage over de positie van christenen in China. De reportage die zonder medeweten van de Chinese autoriteiten gemaakt is, wordt morgenavond uitgezonden. Konterman had een aantal opmerkelijke ervaringen in China en komt daarover vertellen bij Knevel & Van den Brink.

Jan de Rooij
Hij is de trainer en coach van Deborah Gravenstijn. De judoka won vanmiddag een zilveren medaille op de Olympische Spelen. De Rooij kent Deborah al vanaf haar zesde jaar en maakte eerder met haar veel persoonlijke hoogte- en dieptepunten mee. Nadat ze een bronzen medaille won op de Spelen in Athene, 2004, werd Deborah getroffen door groot persoonlijk leed: Haar moeder en zus overleden kort na elkaar. En de judoka kampte met een dubbele nekhernia die haar loopbaan als topsportster bedreigde. De zilveren medaille van vandaag voelt dan ook als goud voor Deborah. En voor Jan.

Michiel Eijsbouts
De Voedsel en Warenautoriteit heeft de eerste vier boetes uitgedeeld voor overtreding van het rookverbod in de horeca. Een van de vier overtreders is het café in Alkmaar dat zich heeft omgedoopt tot Rokerskerk. De 'kerk' zint op een tegenactie. Eijsbouts over de nieuwe stappen die de Rokerskerk gaat nemen in haar strijd tegen het rookverbod.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op maandag 11 augustus door de EO. Te gast waren Job Cohen, Bert Konterman, Jan de Rooij en Michiel Eijsbouts. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie