Uitzending
Knevel & Van den Brink - 30-5-2008

30-5-2008

Knevel & Van den Brink

1133 x bekeken | 0 reacties
6
Mark Rutte
VVD-fractieleider Mark Rutte reageert op de onenigheid in het kabinet over de omstreden embryo-brief van Jet Bussemaker. En op de rechtzaak die Ayaan Hirsi Ali heeft aangekondigd tegen de staat om opnieuw beveiliging af te dwingen. Maar kan Rutten zich wel druk maken over andere kwesties nu zijn partij moet vechten om kiezers terug te halen van Geert Wilders en Rita Verdonk?

Ineke Holtwijk
De voormalig Journaal-correspondente in Zuid-Amerika over de ontdekking van een onbekende indianenstam. Vandaag zijn er fascinerende fotos opgedoken van een primitieve stam in het Braziliaanse oerwoud. De stamleden zijn vanuit de lucht op de foto gezet. Roodgeverfde kijkers schieten met pijl en boog op het vliegtuigje van de fotograaf. Ineke ging enige tijd terug zelf op zoek naar een onbekende indianenstam in de Braziliaans jungle. Over deze avontuurlijke speurtocht schreef ze het boek 'Rooksignalen'. Vanavond vertelt ze het bijzondere verhaal dat schuil gaat achter de nieuwe foto's.

Sander Simons
Bij Sander Simons werd onlangs een tumor ter grootte van een golfbal in zijn longen aangetroffen. Simons, bekend van zijn tijd als nieuwslezer bij RTL, kiest ervoor om heel openlijk te praten over de longkanker die bij hem is geconstateerd, de chemo-behandelingen die hij nu volgt en over het feit dat hij nog maximaal een aantal jaar te leven heeft. Waarom kiest Simons ervoor om zijn ziekte zo publiekelijk te delen met ons?

Henny Huisman
Henny Huisman treedt morgenavond in de voetsporen van Mies Bouwman. De koningin van de Nederlandse televisie heeft hoogstpersoonlijk toestemming gegeven voor een eenmalige, nieuwe aflevering van de legendarische spelshow 'En van de Acht'.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op vrijdag 30 mei door de EO. Te gast waren Henny Huisman, Mark Rutte en Sander Simons. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie