Uitzending
Knevel & Van den Brink - 2-6-2008

2-6-2008

Knevel & Van den Brink

1262 x bekeken | 0 reacties
6
Diederik Samsom
Morgen keert Jacques Tichelaar terug in de Tweede Kamer. De PvdA-er legde begin dit jaar zijn functie neer nadat hij met ernstige hartproblemen was opgenomen in het ziekenhuis. Dit weekend reageerde Tichelaar zeer verbolgen op het feit dat de strijd over zijn opvolging al was losgebartsen toen hij nog op de operatietafel lag. Eén van zijn collega's die zich zo snel als kandidaat voor het fractieleiderschap aanmeldde was Diederik Samsom. Hij reageert vanavond op de kritiek van Tichelaar.

Marijke Helwegen
Ook de koningin van de cosmetische chirurgie komt morgen met haar eigen blad. Helwegen voelt de behoefte om nu ook haar binnenkant met heel Nederland te delen. Maar zitten wij daar, na Catherine, na Youp en na Linda nog wel op te wachten?

Sywert van Lienden
De voorzitter van het LAKS (Landelijk Aktie Komité Scholieren) blikt terug op de afgelopen examens in het middelbaar onderwijs. En vertelt hoe het hem, in tegenstelling tot zijn collega's van het MBO, wel lukte om de afgelopen weken de busstakingen tegen te houden. Deze week neemt de LAKS-voorzitter, die furore maakte tijdens de protesten tegen de urennorm in het onderwijs, afscheid van de belangenorganisatie voor middelbare scholieren.

Marjo van der Knaap
Kinderneuroloog Marjo van der Knaap heeft vandaag de Spinoza-premie gewonnen, de Nederlandse Nobelprijs. Van der Knaap wint de prestigieuze prijs voor haar werk voor kinderen met hersenafwijkingen. Tot in het buitenalnd wordt de Nederlandse neurochirurg geroemd om haar baanbrekende werk voor deze dodelijke aandoeningen.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op maandag 2 juni door de EO. Te gast waren Marijke Helwegen, Diederik Samsom en Sywert van Lienden. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie