Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 8-3-2010

8-3-2010

Goedemorgen Nederland

1029 x bekeken | 0 reacties
5
Gemeentelijke coalitieonderhandelingen
Vandaag beginnen – onder leiding van de PVV van Geert Wilders - in Almere voorzichtig de coalitieonderhandelingen. En dat is niet alleen daar een lastige klus. Want in veel gemeenten zijn na de verkiezingen de politieke verhoudingen op scherp gezet. Aan tafel André Krouwel, politicoloog verbonden van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij heeft geanalyseerd welke coalities het meest kansrijk zijn.

De GraNNy's
De Granny’s. Leuk ideetje van een Almeerse studente: talentenjacht voor ouderen. Ja, tot er een boze brief op de mat viel. Van de organisator van de GraMMy’s – u weet wel: de wereldberoemde Amerikaanse muziekprijzen. Advocaten hebben hun werk gedaan. Bram Rekers haalt verhaal. Een tip voor Bram? goedemorgennederland@kro.nl

Terugblik op het sportweekend
Met Marcel Rözer een terugblik op het sportweekend, zoals het hockeyen door het Nederlands hockeyelftal in de wedstrijd tegen Duitsland en de voetbalcompetitie die zich in een beslissende fase bevindt.

Katja Leendertz mag terug naar Nederland
De ontvoerde Katja Leendertz uit Ede moet terug naar haar moeder in Nederland. De Amerikaanse rechter heeft besloten dat Katja voor de 13 maart weer terug moet zijn in Nederland. Vorig jaar mei werd ze door haar vader meegenomen naar Amerika. De moeder is direct naar Amerika gevlogen, maar het is maar de vraag hoe het allemaal verloopt. Tot dit moment heeft de moeder geen contact met het kind gehad.

Gerdi Verbeet in Israel en Palestina
Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet sluit vandaag haar bezoek aan Israel en de Palestijnse gebieden af. Gisteren is ze in een Palestijns vluchtelingenkamp geweest en geschrokken van de situatie daar.
Vandaag heeft ze nog een gesprek met Shimon Peres, de president van Israel.

Peter Stuyvesant Collectie
Vanaf vanavond gaat bij Sotheby’s de grootste verzameling hedendaagse kunst in Nederland ooit onder de hamer. Het gaat om de voormalige Peter Stuyvesant Collectie die vanaf de jaren ’60 in de tabaksfabriek van Zevenaar hing. Directeur en veilingmeester van Sotheby’s, Mark Grol vertelt over de verzameling, en wat die in de fabriek deed – toch wel verrassend: kunst op de werkvloer.

In deze uitzending van Goedemorgen Nederland waren Andre Krouwel en Marcel Rözer te gast. Bram Rekers deed in deze uitzending verslag voor Goedemorgen Nederland. Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland werd uitgezonden op maandag 8 maart door de KRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee