Uitzending
Goedemorgen Nederland - 4-3-2010

4-3-2010

Goedemorgen Nederland

1198 x bekeken | 0 reacties
5
Havana aan de Waal
Nijmegen – de linkse stad van Nederland. Al 8 jaar lang zit GroenLinks in het college. Wat hebben zij bereikt? Onder andere gratis OV voor 65+ers. En als het aan GroenLinks dan blijft dit zo. Hier aan tafel de lijsttrekker van GroenLinks, Jan van der Meer en de lijsttrekker van het CDA, Chantal Teunissen.

Stemmen met het rode potlood
De stemcomputers blijven vandaag achter slot en grendel. Omdat er getwijfeld wordt aan de veiligheid van de apparaten, hebben de gemeenten de potloden en puntenslijpers uit de kast gehaald. Bram Rekers ging langs bij het bedrijf dat heel Nederland voorziet van stempotloden.

Landelijk beeld
Natuurlijk kijken we ook naar het landelijk beeld. Want het mag dan vandaag gaan om de Gemeenteraadsverkiezingen, 9 juni is na de val van het kabinet ineens ook heel dichtbij. Kees Boonman praat ons bij.

Bosche SP en Trots op Den Bosch in debat met elkaar
In Den Bosch staan wat veiligheid betreft de SP en Trots op Den Bosch lijnrecht tegenover elkaar. De afgevaardigden van twee Bossche oppositiepartijen zijn hier. Cécile Visscher van de SP en Hanneke van Doremalen van Trots op Den Bosch.

Nâchstemmûh
Een primeur in Den Haag. In heel Nederland gaan de stembureaus om half acht ’s ochtends open, maar in de hofstad is er al een stembureau sinds één over twaalf vannacht geopend. Marion Stein, griffier van de gemeente.

Tips voor nieuwe raadsleden
Bij ons aangeschoven is Anne Mulder. Raadslid in Den Haag voor de VVD. Hij zag dat nieuwe collega-raadsleden door de bomen het bos soms niet meer zien en schreef een boekje met tips voor ze.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 4 maart door de KRO. Te gast waren Kees Boonman, Hanneke van Doremalen, Cécile Visscher, Anne Mulder, Jan van der Meer en Chantal Teunissen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie