Uitzending
Goedemorgen Nederland - 18-12-2009

18-12-2009

Goedemorgen Nederland

1110 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
We beginnen in het Twentse Haaksbergen waar - als het goed is – vanavond de eerste marathon op natuurijs wordt verreden. Dat is dan voor de vierde achtereenvolgende keer dat Haaksbergen de primeur heeft. Goed nieuws dus voor de professionele schaatser. Maar met het weekend en de Kerstvakantie voor de deur vragen veel schaatsliefhebbers zich af waar en wanneer ze op natuurijs kunnen schaatsen. Hier Jaap Wansinck – van de KNSB en verantwoordelijk voor de toertochten.

Vanavond uitreiking Gouden Loeki
Welke tv-reclame is dit jaar de favoriet van het publiek? Vanavond wordt dat duidelijk want dan is de uitreiking van de Gouden Loeki, de publieksprijs voor de populairste reclamespot. Hier in de studio reclamedeskundige, Wilbert Schreurs.

40.000 Drachtige schapen en geiten worden geruimd
Maandag begint op zestig bedrijven de ruiming van bijna 40.000 drachtige geiten en schapen, in een poging de Q-koorts te bestrijden. Er zal niet worden gekeken welke drachtige dieren de ziekte hebben; ze worden allemaal afgemaakt. Hier CDA-Kamerlid en voormalig veearts Henk Jan Ormel.

Klasgenoten Anne Frank in speciale aflevering van De Reünie
In een speciale aflevering van het tv-programma KRO de Reünie staat binnenkort de klas van Anne Frank centraal. In haar bekende dagboek schreef ze onder meer over de kinderen uit haar klas, de zesde klas lagere school. Enkele van hen overleefden de oorlog en komen nu bijna zeventig jaar later weer bij elkaar. Hier in de studio presentator van de Reünie Rob Kamphues en André Coppenhagen, één van Anne’s klasgenoten.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 18 december door de KRO. Te gast waren Rob Kamphues en Henk Jan Ormel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie