Uitzending
Goedemorgen Nederland - 19-3-2010

19-3-2010

Goedemorgen Nederland

903 x bekeken | 0 reacties
5
Pak de kinderbijslag af als ze spijbelen
Ouders van kinderen van 16 en 17 jaar oud die spijbelen maar nog wel leerplichtig zijn, kunnen hun kinderbijslag verliezen. Dat is één van de nieuwste maatregelen van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt in de strijd tegen schoolverzuim.

Het wordt nog spannend voor Obama's gezondheidswet
Dit weekend is het erop of eronder voor president Obama. Zondag zal het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemmen over de gezondheidswet. De Republikeinen stemmen sowieso tegen. Maar ook een handjevol Democraten twijfelt nog steeds. Contact nu met Michiel Vos, correspondent Amerika.

Steeds meer mensen met schulden
De vraag naar schuldhulpverlening is enorm toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de belangenvereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, de NVVK. In 2009 meldde ruim 20 procent meer mensen zich met schulden. In de studio Ger Jaarsma, voorzitter van de NVVK.

De lente is onderweg!
De lente hangt in de lucht en na een stevige winter is de natuur daar dol blij mee! De vogels komen terug naar het noorden, de padden beginnen aan hun trek en de eerste planten komen al tot bloei. Bij ons Arnold van Vliet, bioloog verbonden aan de Universiteit van Wageningen.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 19 maart door de KRO. Te gast was Marja van Bijsterveldt.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie