Uitzending
Goedemorgen Nederland - 10-12-2009

10-12-2009

Goedemorgen Nederland

1214 x bekeken | 0 reacties
7
Forse kritiek op maatregelen tegen Q-koorts
Te laat, te onduidelijk, te onzeker: forse kritiek op de maatregelen, van de ministers Klink en Verburg tegen de Q-koorts. Minister Verburg van Landbouw zit hier aan tafel.

Nieuwe maatregelen tegen piraterij
Vandaag komen in Den Haag de grootste internationale deskundigen bijeen om te praten over nieuw gereedschap in de oorlog tegen piraterij. Hier aan tafel Bibi van Ginkel van instituut Clingendael en Tineke Netelenbos, voorvrouw van de reders in Nederland.

Mart de Kruijf over inzet in Afghanistan
Kan Nederland met goed fatsoen weg uit Uruzgan? Vraag die het kabinet hoofdbrekens bezorgt. Terwijl de internationale druk op den haag toeneemt, lijken het CDA en de Partij van de Arbeid nog altijd lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hoe kijkt Mart de Kruif tegen die hele discussie aan. Tot voor kort was hij de hoogste NAVO-generaal in het zuiden van Afghanistan.

De Hel van '63
We gaan terug naar 18 januari 1963. De meest barre Elfstedentocht ooit. IJs en ijskoud, slechts 1 op de 100 schaatsers haalt de eindstreep. Reden voor de regisseur Steven de Jong om m 46 jaar na dato te verfilmen. De HEL van 63. Hij is hier samen met een van die helden van toen Jaap Nienhuis.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 10 december door de KRO. Te gast waren Tineke Netelenbos, Steven de Jong, Gerda Verburg, Jaap Nienhuis en Mart de Kruif.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie