Uitzending
Goedemorgen Nederland - 22-4-2010

22-4-2010

Goedemorgen Nederland

1046 x bekeken | 0 reacties
5
Leegloop Almere en andere groeisteden dreigt
Als er niet snel wordt ingegrepen, zullen naast de grensregio’s ook nieuwe steden als Almere en Spijkenisse in de toekomst leeglopen. Blijkt uit de nieuwe Atlas voor Gemeenten, waarin de 50 grootste gemeenten van Nederland met elkaar worden vergeleken. Aan tafel onderzoeker Gerard Marlet. Burgemeester Mirjam Salet van Spijkenisse reageert telefonisch op de uitkomsten van het onderzoek.

Zakendoen met Duitsers
Ook al zijn het onze Oosterburen, zakendoen in Duitsland is toch echt iets anders dan in Nederland. Maar hoe gedraag je je dan als zakenman in Duitsland? De Nederlands-Duitse Handelskamer organiseert nu een speciale cursus “zaken doen met Duitsers.” Bram Rekers haalt verhaal. Tips voor Bram kun je mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

Regeringscrisis dreigt wederom in België
Wederom dreigt er een regeringscrisis in België. Inzet: de taalstrijd in het kiesdistrict Brussel-Halle Vilvoorde. Daar staan de Vlamingen en de Walen lijnrecht tegenover elkaar. Oud-premier Jean-Luc Dehaene heeft tot vanmiddag de tijd om met een akkoord te komen. Lukt dat niet, dan stapt regeringspartij Open VLD uit het kabinet. Aan tafel Xavier Taveirne, journalist bij de VRT.

Discussie TBS-systeem laait weer op na recente steekpartijen
De discussie over het TBS systeem laait weer op, nadat dinsdag een TBS’er op verlof een vrouw neerstak. Een volstrekt overtrokken reactie, vindt TBS-advocaat Niek Heidanus.

Tien jaar na overlijden Toon Hermans
Vandaag, precies tien jaar geleden, stierf de uitvinder van de onemanshow, versjes en liedjes. Contact met de zoon van de cabaretier, Maurice Hermans.

Reclamebranche wakkert oranjegevoel nu al aan
Ook al is het WK voetbal nog lang niet begonnen, de reclamebranche wakkert ons oranjegevoel nu al vakkundig aan. Welke gadget nemen we dit jaar massaal mee de kroeg in? En wat staat er in WK-tijd eigenlijk op het spel voor bedrijven? Hier aan tafel reclamedeskundige Bas Nuissl.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 22 april door de KRO. Te gast was Mirjam Salet.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie