Uitzending
Goedemorgen Nederland - 16-12-2009

16-12-2009

Goedemorgen Nederland

1271 x bekeken | 0 reacties
5
Noord-Zuidlijn had nooit door mogen gaan
Veel te laat, veel te duur, veel te veel risico’s. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Amsterdam had nooit moeten en mogen instemmen met de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Snoeiharde conclusies, gisteren van de enquete-commissie. Hier aan tafel de voorzitter van commissie, Maurice Limmen.

Onderzoek naar verkiezingen in Afghanistan
Over een half uur presenteert Thijs Berman, Europarlementariër, zijn conclusies van het onderzoek naar de verkiezingen in Afghanistan. Berman staat aan het hoofd van de Europese commissie die keek in hoeverre er nu fraude is gepleegd.

Nieuwe eisen aan gerechterlijke experts
Er moeten minder fouten gemaakt worden door deskundigen in strafzaken. Daarom komt er een register en een gedragscode voor psychologen, psychiaters, handschriftdeskundigen en DNA-experts. Op 1 januari 2010 treedt een wet in werking die hogere eisen stelt aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze experts. In de studio John Coster van Voorhout, hij is rechter en voorzitter van het college dat de deskundigen toetst.

Boek: 'Ze zijn gek geworden'
De eigenzinnige journalist Willem Oltmans is vooral bekend van zijn vele botsingen met het ministerie van Buitenlandse zaken. Jarenlang is er gesteggeld tussen de journalist en het ministerie. Oltmans klaagde de staat aan en kreeg uiteindelijk 8 miljoen gulden. Aanleiding hiervoor was zijn bemoeienis met de kwestie Nieuw- Guinea. Historicus Wouter Meijer heeft onderzocht of zijn bemoeienissen ook echt van waarde zijn geweest en heeft zijn bevindingen gebundeld in het boek: ‘Ze zijn gek geworden’.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 16 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie