Uitzending
Goedemorgen Nederland - 21-4-2010

21-4-2010

Goedemorgen Nederland

1366 x bekeken | 0 reacties
5
Ronald Plasterk wil het liefst weer naar Onderwijs
Oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk. Op nummer vijftien de hoogste nieuwe binnenkomer: oud-stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Ahmed Marcouch. Beide heren zijn hier.

Eetmuur op wieltjes
Omdat hij de broodjes in de Universiteitskantine niet lekker vond en vooral te duur, besloot de Tilburgse student Mark Smoeijen het heft in eigen hand te nemen. Resultaat: een eetmuur op wieltjes waar de Tilburgse studenten voor een kleine drie euro een LEKKER broodje kunnen trekken. Bram Rekers, ging langs. Tips voor Bram kun je mailen naar goedemorgennederland@kro.nl.

Spookfiles behoren binnenkort tot het verleden
Spookfiles. Zo één waarvan de oorzaak volledig onbekend is, maar waardoor er toch honderden mensen vast staan op de weg. Door nieuwe onderzoeken en technieken kunnen deze wegirritaties tot het verleden gaan behoren. Hier aan tafel Hans van Lint, professor Dynamic Traffic Management aan de TU Delft.

Nog steeds gestrande reizigers
Ook al komt het vliegverkeer weer op gang, duizenden passagiers zitten nog steeds vast op hun vakantiebestemming. Om over hun koffers nog maar te zwijgen. Aan de telefoon Kees Bukman van één van de grootste touroperators van Nederland: Thomas Cook. Aan tafel Mieke Oude Veldhuis van Eurocross.

Nationale rouw in China
Een dag van nationale rouw in China om de slachtoffer van de aardbeving in het westen van het land te herdenken. De beving met een kracht van 6,9 op de schaal van richter kostte precies een week geleden meer dan 2000 mensen het leven. Contact met Remko Tanis, correspondent in China.

Bart en De Zwart voor even terug
Precies een halve eeuw geleden zond Radio Veronica voor het eerst uit vanaf een schip in de Noordzee. Toen nog onder de naam ‘Vrije Radio Omroep Nederland’. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan kruipt het eerste dj-duo van de Nederlandse radio weer samen achter de microfoon. Erik de Zwart en Bart van Leeuwen.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 21 april door de KRO. Te gast waren Ronald Plasterk en Ahmed Marcouch.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie