Uitzending
Goedemorgen Nederland - 19-4-2010

19-4-2010

Goedemorgen Nederland

1147 x bekeken | 0 reacties
5
De aswolk
Het Nederlandse luchtruim blijft tot minstens twee uur vanmiddag dicht voor vliegverkeer. Door de huidige weersomstandigheden hangt de IJslandse aswolk nog altijd boven het Europese vasteland. Tot grote frustratie van de luchtvaartsector. Airlines, verkeersvliegers en minister Eurlings hebben veel kritiek op de strenge veiligheidsmaatregelen. Vraag aan operationeel directeur van Schiphol, Ad Rutten: duurt het niet veel te lang?

Sneller luchtverkeer mogelijk
De luchtvaartsector is gefrustreerd. Luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, minister Eurlings en de piloten vinden dat er al veel sneller luchtverkeer mogelijk was geweest. De vice-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers, Steven Verhagen heeft kritiek.

Advies Innovatieplatform
Investeren, investeren, investeren. Dat is de boodschap van het laatste advies van het Innovatieplatform. De invoering van het plan – dat vandaag in vijf Nederlandse steden tegelijk gepresenteerd wordt – zorgt voor een extra economische groei van een half tot een procent per jaar. Wiebe Draijer, lid van het Innovatieplatform en managing director bij McKinshey & Company legt uit hoe dat zit.

Terugblik op het sportweekend
Met Marcel Rözer kijken we terug naar Voetballen, wielrennen en voetballen. De man achter het succes van FC Twente: Ruiz.
En Nijmegen maakt zich op voor komst Ajax-supporters, zonder burgemeester de Graaf: die zit vast in Peking.

Sociale media en mensenrechten
Mensenrechtenactivisten gebruiken steeds vaker nieuwe media als Twitter, YouTube en Facebook om aandacht voor hun strijd te vragen. Een Nederlandse stichting nodigde deze activisten uit om tijdens een conferentie les te krijgen in het gebruik van die nieuwe media. Eén van de aanwezigen is Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken.

Amerikaanse president vervolgd
De Amerikaanse president die wordt vervolgd voor het starten van een illegale oorlog in Irak. Dat is het thema van Advocaat van de President. De nieuwste thriller van advocaat Geert-Jan Knoops. En daarin balanceert ie op de scheidslijn tussen feit en fictie. Denkt Knoops dat het denkbaar is dat de president van Amerika vervolgd kan worden voor een oorlog – zoals die in Irak?

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 19 april door de KRO. Te gast waren Marcel Rözer en Wiebe Draijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie